fredag 13. januar 2012

Volnay Caillerets 2002, Domaine Marquis d`Angerville


Å starte en blogg fredag 13 ?


Transparent mørk rød farge med vandig kant. Typisk Angerville-aktig snerpen stil. Ingen sjarmør og litt den gamle "Burgunder-skolen" dette. Lukket i nesen, steinaktig og vinen sitter "fryst" fast i sitt eget drueskall. Syrefrisk og korrekt. Jeg hadde vel egentlig forventet endel mer åpenhet etter 10 år. (jeg får høre det samme av min kone av og til  !)

Senere årgangen fra produsenten har vært overraskende tilgjengelige og faktisk litt "opulente". Men "opulent" er vel ikke den beskrivelse denne produsenten har som sitt varemerke De syrlige kjølige kirsebærene vedvarer også dag 2, den "italienske" syrestrukturen likeså. Men den får et noe mørkere aromabilde og smak. Mot lakris, grus og leire. Dette er en matvin, ingen kosevin.

2002 er en akademisk og seriøs rød burgunderårgang. Kanskje den siste genuine gammeldagse årgang ? Selv om dette ikke var et sjarmtroll av en vin er jeg imponert over den rette slanke stramme stilen. Men over 90 poeng ? Jeg gir den 89.


PS! Jeg har aldri drukket en dårlig vin fra denne produsenten.
Kanskje jeg bare må drikke mer ?


Hvis du ser nøye på etiketten til Domaine Marquis d`Angerville står det " Vollenay ".
Dette et det gamle navnet på Volnay. Oppkalt etter vannguden Volen som ble dyrket av gallerne. Så vet du det.

4 kommentarer:

 1. Hei,
  flott at du også starter en blogg Kim som drikker en del vin og har fine smaksnotater!

  Jeg har selv begrenset med erfaring angående Angerville, men har testet litt med ulik lufting i karaffel og det slår meg at disse gjerne trenger 4-6 timer i en vid karaffel, selv på 10 år gammel vin.

  Luftet du denne før konsum og eventuelt hvor lenge?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Kjetil. Takk for kommentar.
   Vinen ble ikke luftet nevnverdig og led nok litt av det.
   Jeg var litt for ivrig !
   Men også på dag 2 (med kork i kjøleskapet) var vinen tilkneppet og "trang". Angerville ønsker nok denne stramme stilen på sine viner, men nyere årganger mener jeg er litt mere generøse i stilen. Men dette har jo noe med årganger å gjøre også. 2002 er en klassisk burgundårgang !

   Slett
 2. Artig med blogg Kim:-) Skal følge med. Jeg har denne i 2005, har du smakt? Den er vel svært ung vil jeg anta.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har endel 2005 i kjellern, men jeg tror dette er 2020 prosjekter. Årgangens solide frukt i kombinasjon med produsenten stil skulle tilsi dette. Og generelt er 2005 pr. idag i en fremdeles lukket fase. Men det kan være at 05 frukten pga. sin rikhet, vil åpne seg litt tidligere og ha et bredere drikkevindu. Må snart prøve en 2005 !

   Slett