søndag 29. januar 2012

Puligny Montrachet Les Pucelles 2002, Jean Boillot & FilsTransparent og gulgrønn farge. Klassisk hvit burgunder med fat og allehånde på nesen. Denne vinen er tidligere blitt "White Wine of the Year" i Vinklubben Kåte Rhoner, en bragd i seg selv !
Takk til Are som tipset oss om denne for 2-3 år siden.
Vinen har nå et mere tydelig lime & sitruspreg ala Pucelles. Den har dette fantastiske integrerte og deilige fete fatpreget, men vinen har "slanket" seg endel siden sist. Det var urovekkende mye mugg på oversiden av korken, men vinen var i topp stand. Perfekt balanse og harmoni i munnen.
Leskende, konsentrert og elegant. Stein, grus, flint og en veldig mineralsk side kommer fram.
En vin for de store anledninger og hummer bør på bordet ! 94 poeng.Vi har drukket denne 3 ganger tidligere i Vinklubben;
28.5.10. Vin nr. 4 WWOTY 2010. En rettvinklet stram vin med fast munnfølelse. Bra citrus, med litt grønn bitter kant/skall. En veldig mineralsk stil og flere var i Chablis. Eller Corton Charlemagne. Jeg gjettet på at Roar hadde tatt med seg CC BdM 1993 igjen ! Leskende deilig vin som holder seg vedlig godt i glasset. WHITE WINE OF THE YEAR 2010 ! 95 poeng. Samme vin som nr. 7.
28.5.10. Nr. 7 WWOTY 2010. Igjen denne tranparente bleke og fattede vinen. Med kalk og mineraler var  flere igjen i Chablis. Og Grand Cru. Veldig sjøbunn, men med litt uren aromatisk profil. Det ble stor uenighet om dette var Chablis etterhvert. Lime, fast vin med toast, litt hardt eika, men igjen en superb balanse. Delt 2ndre plass med 94 poeng.

2.9.10. Hvit opulent toasted brent eika sentralburgunder i nese. Aromatisk moden stil, men smalner betydelig i glasset over tid. Vinen var skjemt av eik til å begynne med, men blir veldig forskjellig etter 20 minutter. Bra syre med mere tydelig citrus trer fram. Men det virker som det er endel variasjon på flaskene. 90-93 poeng

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar