søndag 22. januar 2012

Gaia Estate 2003, Nemea, Hellas


Vinmøte Øyvind 19.1.12. Temaet var 2003.

Mørk vin med nye fat og fin friskhet. De fleste gikk rett til Brunello ! Vanilje, spansk ? Tørrer godt, men slank og god i munnen. Varm frukt med roser og tjære. Relativ lett og elegant og en meget vellykket gresk vin. Ca 40 EURO. Den beste greske vinen smakt. Laget på den røde druen Agiorgitiko. 90 poeng.

Les hva Heidi Jaksland skriver i sin blogg om druen;
Agiorgitiko er kanskje den lokale drua som er mest kjent utenfor Hellas’ grenser. Den gir bløte, tette og sjarmerende viner som ofte smaker av røde frukter og søtt krydder. Den har hverken for mye tannin eller alkohol og smelter godt sammen med eik hvis den får opphold på fat. Dette er ei drue det er lett å like, men som også er interessant for mer «sofistikerte» vindrikkere. Agiorgitiko har lett for å få virus og bli angrepet av meldugg. Den må stresses litt for å ikke gi for høy avkastning og plantes derfor tett, gjerne i karrig jord. Dyrkes ofte i høyden for å få en lang vekstsesong. Agiorgitiko er ei drue med mange ansikt. Den kan gi unge og intenst fruktige viner og friske roséviner, men også konsentrerte viner med mer tanniner som egnes for lagring. ”Det er vanskelig å ikke like en vellaget agiorgitiko” hevder Lazarakis

Fra hjemmesiden: 
Gaia’s winery at the village Koutsi in Nemea region is a member of “Wine Routes of Peloponnese” and is open to visitors upon appointment. The visit includes a short walk through the vineyard of Gaia Estate, a tour in the winery and the cellar and a wine tasting of the whole range of Gaia Wines from Nemea and Santorini. A visit to the winery which is just 1 ½ hour from Athens and ½ hour from the picturesque town of Nafplio can be combined with stopovers to the temple of Zeus in Ancient Nemea or to the Museum of the Environment near Lake Stymfalia.

Open to visitors upon appointment.
Tasting of 4 wines: 5€
Tasting of 8 wines: 10€

Contact:
Τ. +30 210 8055642-3, +30 27460 22057
Ε-mail: gaiawine@otenet.gr


Nemea Winery

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar