fredag 13. januar 2012

Chambolle Musigny Les Clos de L`Orme 2004, Sylvain CathiardLys farge med en fin purpur farge intakt. Det skal 2004 rød burgunder ha, de har ofte en pen brilliant farge. Lukter endel kjemi og grønt, men det blir borte i glasset etter 1/2 time uten påfyll. Vinen åpner seg da pent og viser moden og fragrant frukt med blomster og antydning til feminin Chambolle karakter. Men ved påfyll kommer denne grønne undermodne stilen(og stilken)  tilbake.Den blir såpass skjemmende at den overdøver det feminine en Chambolle skal vise fram.

For 3-4 år siden trodde jeg dette var en "barnesykdom" 04- rød burgunder hadde, men dette har nå gått over i "trassalder" og jeg tviler på om de kommer tilbake. Denne grønne markøren er fortsatt såpass tydelig. Den akselererer på en måte grovheten og alkoholen overdøver de andre nyanser i vinene. Det er nå 04 rød burgunder i utgangspunktet skulle begynne å vise seg fram og jeg får vel prøve flere før jeg feller en unison dom. 

Dette er den eneste eiendommen Cathiard eier i Chambolle, og det er faktisk kun en Village vin. 0,43 hektar med alder på vinstokkene ca. 50 år.  Flere vil nok like denne bedre enn meg, men det får holde med 85 poeng.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar