fredag 9. mars 2012

Vosne Romanèe Cuvèe Duvault Blochet 1999, Domaine Romanee Conti"Armand Rousseau-smaking" Lysebu 2.3.12:

Kom i par med Charmes Chambertin 99 fra Rousseau som var en god akademisk øvelse ! En betydelig mørkere vin med utenpåliggende kraft og power. Mye krydder og trøkk og den ble jo veldig "klompete" ved siden av Charmes Chambertin`en. Typisk DRC rikhet med god fruktkvalitet, bare litt voldsomt. Mye smak, kirsebær og mangler eleganse. Men en veldig "proff" vin, sømløs og deilig drikke. 90 poeng.


Vi hadde 2004 årgangen i vinmøte hos Øyvind 19.1.12.
Lys farge, frisk og moden. Lite terroir, jeg trodde dette var en tysk eller NZ Pinot Noir !
Naturvinaktig, opulent og en frempå deilig munnfølelse, du har lyst på et glass til !
Alltid en god egeskap ved en vin ! Litt 04-grønn karakter, men det skjules av den friske stilen.
Vinetiketten drar vel ett poeng opp. 92 poeng

Jacques-Marie Duvault-Blochet kjøpte bl.a. vinmarkene Romanèe-Conti og La Tache i 1869. Han var sterkt delaktig i utvidelsen av DRC`s vinmarker med innkjøp av parseller i Richebourg, Èchezeaux og Grands Èchezeaux.
1934 var den første årgangen som ble laget av denne cuvèen. (Men står det ikke 1930 på etiketten ?) Det var bestefaren (Edmund) til dagens eier Aubert de Villaine, som i honnør, laget denne vinen fra unge vinstokker i Grand Cru marker. Disse druene går ellers ofte til negociant`er. Men jeg tror vel det er slutt på den tiden ?
Neste årgang kom først i 1999 ! Deretter i 2002 og altså denne 2004., som det forøvrig ble laget svært få flasker av. Denne cuvèen er også laget i 2006.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar