tirsdag 13. mars 2012

Chateau Haut Brion 1986, Graves


                                                             


"Armand Rousseau-smaking" 2.3.12:

Den første flasken hadde enorme fjøsaromaer og mye brett. Den andre flasken var korket, men den tredje flasken var bra ! All heder til Anita og Øyvind (fra Raumer-gården) som ikke ga seg !

Kjølig og mørk frukt. En deilig og balansert vin. Typisk Graves. Salinsk og saltaktig. Ikke den opulente 85 stilen. Er litt usikker på hvorfor ikke slottet lagde en bedre 1986 versjon. Men 92 poeng fortjener den.Vi har hatt denne ved flere anledninger tidligere:Vinklubben Kåte Rhoner GF 1986 bordeaux smaking 21.5.11; Broadbent er usikker på denne. Har bare gitt den **. Cracking up ?


Rød og pen farge med tynnere kant. Tydelige tanniner og en relativ typisk dyp og intens HB. Strammer veldig godt, men litt varm finish. Varmeskadet ? Kjøpt på Lauritz.com. Men en bra konsentrasjon og de fleste likte denne veldig godt. 91-95 poeng.


Øyvind HH og jeg + flere drakk denne 4.10.10: Mørk og litt muted, lukket. Men en myk munnfølelse med en enorm kantete syre som avslutning. Ikke helt harmonisk til å være en HB. Savner den fløteaktige harmonien ! En enorm solid og bastant frukt, litt italiensk syre som stikker avgårde. Ikke antydning til modenhet og vinen bør fortsatt lagres. Et enormt frukdriv kjennes, men jeg synes dette er en vanskelig vin å vurdere nå. Vil den gå videre eller ende opp i “syrehelvete” ? Bekrefter forsåvidt at 1ste vekst i 1986 er noe for seg selv.
94 poeng under litt tvil.

SN RR; “ Chateau Haut Brion 1986 viste solbær, markert sigarboks, lær, mineraler og høytonet floralitet på duft. Strålende syre og stram konsentrert frukt i balanse med ennå ikke helt polerte tanniner. Flott lengde og et solid spicy atakk i munnhulen. Adel. Drikk 2020-2030. (95)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar