Storo 27. november 2021
Champagne Blanc de Blancs Chouilly Le Mont-Aigu 2014, Suenen
En streng, syrerik og ung champagne. Bra snert, ultrafrisk og bør fortsatt lagres. 4g dosage, degorgert juni 2020. Men frisk også i prisen kr. 1200,- trekker litt ned. 90 poeng
(Bildet er fra Vinklubbens besøk hos Suenen i 2014)
Champagne
Blanc de Blancs Cuvèe du Clos Notre Dame PC 2004, Fourny
En mer gylden utviklet champagne. Høstløv og moden med
nedfallsepler og lineær litt hul 2004 frukt. 86 poeng
Champagne Brut Blanc de Blancs 1999, Billecart Salmon
Mørkere
tone med tertiære innslag av sopp, lakris og skogsbunn. God frukt med superb
energi og denne holder seg veldig godt. 93 poeng
Fra Vinklubbens «picnic v/motorveien» Champagne 2014;
Billecart
Salmon Blanc de Blancs Brut 1999; delikat, rik med god modning, frisk,
kalkaktig og Are var spesielt glad i denne. 94 poeng
Champagne Roulet-Crochet Brut Premier Cru 1964
Gylden
eplecider med innslag av moden aprikos. Utviklet og i en moden stil og må
drikkes relativt raskt. Mister bobler og blir flat i glasset. Men en helt ren
flaske og ikke antydning til sherrytoner. En av de bedre flaskene av denne. 91
poeng
Puligny Montrachet Champ Gains 2009, Carillon
Moderat og nesten stum nese. Relativ typisk sentralburgunder, men den varme årgangen gir den en kjemisk tone og «off-duft» Tross varm årgang synes jeg flere hvite presterer godt for årgangen. 85 poeng
Deovlet Sanford & Benedict Vineyard Chardonnay 2018
Veldig citrus, ung vin med en del fat, appelsinzest,
krydret rå og steinaktig. Flere var i Chassagne. Jeg var i Puligny ! Gir
et lite rotete uttrykk. Ubalansert pt, men kan nok roe seg ned med alder. Merete
Bø i Dn ga den 95 poeng ??!! 90 poeng
Puligny Montrachet Clos de la Mouchere Monopole 2011, Henri
Boillot
Tidenes kruttlapp
iht. Knut på nesa, røkt koriander med innslag av sødmefull eik. Virkelig full
pakke dette, det er en imponerende voldsom kraft i vinen spesielt for en slank
årgang som 2011. 93 poeng.
Meursault 1cru Genèvrieres 2011,
Henri Boillot
Mer
transparent stil enn forrige vin. Veldig god og solid frukt, snev av orientalske
krydder, samtidig hint av fjellsmør med et elegant fint trykk i midtparti.
Uenighet om den var hardt eika, men dette synes jeg går helt fint. Ekstrem
delikat og en deilig balansert vin. Jeg liker godt 2011 som årgang i hvit
burgund. White WOTN. 94 poeng
Chablis Premier Cru Montmain 2004, Domaine Pinson
Aquavit farge med innslag av epleskrott. Jeg prøvde å
prate inn denne, men den forble oksidert. NR
Korrekt Chablis
i en ganske rik årgang. Transparent, mineralsk, stein og gul sand. Jordlig
«dauvissask» med steinfrukter og aprikos. En veldig karakterfull og meget god
Chablis. 93 poeng
Chablis Premier Cru Montèe de Tonnerre 2008, William
Fevre
Slank korrekt for årgang og vinmark. Syrlig og litt ubalansert mht. syre vs. frukt. Men en presis og fin vin. 89 poeng.
Chablis Premier Cru Montèe de Tonnerre 2008, Domaine Billaud-Simon
En rå «raveneausk»
fruktkvalitet. Utviklet stil med en stor
intensitet. Bør drikkes. 92 poeng
Gevrey Chambertin Clos du Fonteny Monopole 2014, Domaine
Bruno Clair
Stram
og uforløst rødbærsfrukt. Hard og «lite giving» Bør nok fortsatt lagres. Igjen
en vanskelig vin fra produsenten. Har ikke drukket mye fløyel fra Clair. 87
poeng.
Pommard Rugiens 2011, Nicolas Rossignol
Overraskende varm rosin på
nesa. Jordbær og lite rustikk for en Pommard. 88 poeng.
Musigny
2004, Mugnier
Nydelig eksotisk pinotnese, stall og brett. Lett i munnen
med årgangens grønne undertone. Utviklet stil som fintet noen til Chateau Neuf
du Pape ! Igjen ble det en del diskusjon rundt årgangen. Jeg synes den grønne
stilken er kledelig mot en slik kraftpakke av fløyel og modenhet. 90 poeng
Volnay Caillerets 2011, Nicolas Rossignol
Rustikk,
kjølig og streng. Lite ekspressiv og skulle nok fått mer tid i karaffel. 89
poeng
Chateau
Leoville Barton 1990, St. Julien
Fremdeles en relativ mørk og tett vin. Etter over 30 år !
Samtidig elegant, floral med innslag av te og nå mere mot gul/røde bær. God
typisitet, vanner litt ut og begynner å bli litt sliten ? 92 poeng
GF
mai 2019;
Fioler, blomstereng og på den elegante siden i
St. Julien. En deilig optimal balansert vin og Are mente dette var den beste
Leoville Barton han hadde smakt ! Roar & Øyvind tok denne som en St. Julien
vin. 95 poeng
Vinmøte
Øistein september 2017;
Mørk farge, sommerblomster, fragrant og
elegant. Myk i kanten, jordbær og blåbær. Eterisk og noen var innom Margaux.
Men de fleste trodde det var en Poggio di Sotto ! 94 poeng
Red Wine of the Year 2015:
Mørkt uttrykk med en deilig og fragrant nese. Snev av kork/kjeller. Infuserte
solbær med mørkere underskog. Cabernet Franc ? Optimalt drikkepunkt nå. Dype
lag av morkler og treverk. Litt urinbøtte, gul frukt, men harmonisk og
balansert. Deilig og forførerende sødmefull frukt. 95 poeng.
Chateau
Canon 1985, St. Emilion
Korket, ikke vurdert
Chateau Langoa Barton 2001, St Julien
Grønn og grovskåren. Men vital og spenstig frukt. Syrerik
og denne kommer nok ikke sammen til slutt. Har vel egentlig aldri d
Vinmøte Are 16.2.12:
Rett fra kjeller`n etter forrige korket vin.
Klassisk mørk bordeaux, tydelig vestside med god typisitet,
Chateau Talbot
2004, St Julien
Kaffebønner på nesa, frisk og tydelig Bordeaux. Solid,
tørr og strukturert. 90 poeng
Røkt stil, overraskende spenstig og rik fremdeles. Frisk
med overaskende intakte og tydelige tanniner. Kan fortsatt lagres. 91 poeng
Chateau Sociando Mallet 1996, Haut Medoc
Fremdeles en mørk og tett vin. Litt grov, rustikk og med
innslag av solbær. Årgangstypisk. 90 poeng.
Ekstraktrik, uelegant og vanskelig i munnen. Burde fått
3t. i karaffel. Kan fortsatt lagres. 88 poeng
(Bildet er fra Vinklubbens produsentbesøk hos San Polino i 2012)
Vin Santo 2010, Castello di Ama
Siste vin, smakte jeg den ? 😊
Takk Are for en strålende vinkveld !
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar