fredag 20. april 2018

Chablis smaking STOCK 17.4.18 - Gerard Duplessis


Dette er vel den produsenten i Chablis som Vinklubben Kåte Rhoner har drukket flest flasker av. Flere flasker har hatt mye rare aromaer og urene noter, men på denne smakingen strålte de fleste flaskene fra produsenten. Spesielt fremstår Montmains som et godt kjøp !





Chablis Vaillons Premier Cru 2008, Gerard Duplessis  gulgrønn, klassisk og vinen er vital til å være en 10 år gammel PC. Litt bløt og mangler spenst. 89 poeng


Chablis Montmains Premier Cru 2008, Gerard Duplessis  denne har også fremdeles et grønnskjær i seg. Sjøbris, klassisk og fet. Jeg var sikker på at dette var en Grand Cru. Kalkaktig og moden frukt. Vinen er i full balanse og var en av de beste på smakingen. Og for et røverkjøp dette er !  2015 årgangen nå på polet til kr. 300,-.  94 poeng.


Chablis Montmains Premier Cru 2014, Gerard Duplessis  overraskende moden karakter, men samtidig fruktig og rik. Igjen denne minty/spearmint freshe nesa. 91 poeng.


Chablis Le Clos Grand Cru 2014, Gerard Duplessis  floral, eik og sval minty. Vinen må lagres. Igjen litt reduktiv og vinen fremstår idag som fra et undermodent år. Les Clos er ikke lett å vurdere de første årene. 91 poeng.


Chablis Le Clos Grand Cru 2008, Gerard Duplessis  mørkere farge, oksidative noter med nedfallsepler. Men i munnen relativt ren og elegant. Det ble en del diskusjon rundt denne vinen. 89 poeng.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar