onsdag 18. april 2018

Chablis smaking STOCK 17.4.18 - Domaine William Fevre


Produsenten lager betydelig bedre viner enn tidligere. De har detaljer både mht. jordsmonn og god moden fruktkvalitet som gjenspeiler godt de forskjellige årgangene. Jon fra importøren (Prizelius) deltok på smakingen og ga mange fine innspill vedr. vinene.






Chablis Les Preuses Grand Cru 2008, Domaine William Fevre utviklet og moden nese, fra en varm årgang ? Mineralsk, blank og grønne epler. Frisk og stram Virker ikke som en Grand Cru. Fevre eier 2,55 ha vinmark. 90 poeng


Chablis Bougros Grand Cru 2009, Domaine William Fevre lite ekspressiv i starten, blass, kommer seg etterhvert som en moden og klassisk chablis. Blir betydelig bedre i glasset. God konsentrasjon og overraskende god for årgangen. Fevre eier hele 6,24 ha av total 12,62 ha i dette Grand Cru`et. Den nederste bratte delen mot veien er den beste og her tapper Fevre sin Bougros Cote de Bouguerots fra 2,11 ha. 91 poeng


Chablis Bougros Grand Cru 2014, Domaine William Fevre vitaplex på nesa, rik, god mineralitet. Lang ettersmak. Overraskende tilgjengelig allerede. 90 poeng


Chablis Le Clos Grand Cru 2012, Domaine William Fevre igjen denne rike Fevre stilen, denne ble kanskje vel ekstrahert. Lang ettersmak med slør av eikefat. En veldig god vin, men trenger en matrett. 92 poeng.


Chablis Le Clos Grand Cru 2014, Domaine William Fevre altfor ung. En fruktig og rik vin. Prøv igjen om 5 år. 91 poeng.

Chablis Montèe de Tonnerre PC 2014, D. William Fevre  trang, sitronskall, reduktiv, tablett, blank farge og flat frukt. Lite typisitet, med DIAM kork som hindrer endel utvikling på flaske. For å reduser faren for premox kan det virke som en DIAM kork blir for mye den andre veien. 89 poeng.

Chablis Montmains Premier Cru 2014, D. William Fevre  betydelig mere åpen enn MdT14. Mineralsk, kalk, mandarinskall. Frisk syre og vinen balanserer deilig allerede i sin elegante fremtoning. 92 poeng

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar