tirsdag 13. november 2018

Le Comptoir du Vin i Lyon


Dag 1 tur nord Rhone
Torsdag 8. november 2018




Jeg vil ikke anbefale dette stedet :) Hverken for maten eller vinen, men her havnet vi ihvertfall på torsdag kveld etter en varm anbefaling fra Tom og ikke minst Eirik Sand Johnsen. Grrrr.....
Greit med rustikk og genuint, men Le Comptoir du Vin hadde hverken god vin eller god mat. Kokken satt inne i et lite garderobeskap og lagde alene mat av innmat og servitrusen serverte varm vin fra små glass ! Ikke noe spesielt å fremheve, unntagen en god Vin du Pays de Vaucluse 2016 fra Domaine de la Janasse 2016 i en cuvee som såklart ikke er å få i Norge.  Franskmenn beholder den billige og gode vinen selv !
Men hyggelig var det ! Som alltid den første kvelden når Vinklubben er på tur !

PS ! Denne "restauranten" er en "bouche". På fransk; munn dvs. det enkleste stedet du kan bli mett ved å spise ute. Trinnet opp er bistro, deretter brasserie. Så vet du det.






Deretter på vinbar:


Cuvèe William Deutz Brut Millesime 1999 var tydelig drikkemoden, og denne cuvèen viser generelt en veldig likandes karakter med rikelig dosage og sødme. Årgangen holder litt tilbake, og det var en vellykket og god aperetif til små tapas, ost og skinker. 87 poeng





"Shake a bush in Meursault and a Bouzereau will fall out"  Jasper Morris; Inside Burgundy

Vi så Bouzerau på vinkartet og trodde vi fikk Michel.
Litt sent på kvelden og dårlig lys får ta skylden...

Det var brødrene Robert og Louis som i sin tid startet. Idag er det Jean Baptiste (sønn av Michel) som driver Domaine Michel Bouzereau (sønn av Robert), mens Philippe (sønn av Louis) drev Philippe Bouzereau. Det er hans sønn igjen (også kalt Philippe) som idag driver dette vinhuset.

I tillegg er det to vinhus til i slekten; Jean Marie & Vincent Bouzereau og Hubert Bouzereau-Gruères. Men det tar vi en annen gang....

Meursault 1cru Perrieres 2009, Philippe Bouzereaux viste vinmarken slanke mineralitet, men årgangen overskygger med løs, moden og åpen frukt. 88 poeng.

Meursault 1cru Genèvrieres 2008, Philippe Bouzereaux har en mer korrekt kjølig og tilknappet stil, men igjen en litt løs og åpen frukt som viser at vinene ikke nødvendigvis bør lagres så mye lenger. Det kan virke som Michel lager bedre vin enn Philippe p.t ! 89 poeng.       

PS! Philippe Bouzereuax er ikke på VP.




Patrice Rion finnes det derimot mye av på VP ! Patrice forlot Domaine Daniel Rion i 2000 og sine brødre Christophe, Olivier og Pascal. Sammen med sin kone Michèle hadde han startet et lite vineri på si allerede i 1990 og han driver nå sammen med sin sønn Maxime (som moderne nok har fått sitt navn på etiketten !) I 2006 klarte han å få kontrakt på dyrking og kjøp/vinifisering av druer i en mindre parsell i Les Amoureuses og Bonnes Mares. Etikettedrikkere som Vinklubben Kåte Rhoner er gikk vi for en:

Chambolle Musigny Les Amoreuses 2010, Patrice Rion 
streng Chambolle, dyp frukt, lukket som mange 2010 er nå. Man kan skimte noe elegant i det fjerne, men dette er vanskelig å tyde nå. 90 poeng, men med en klar oppside.



Pommard Les Rugiens-bas 2009, Domaine de Montille. 
Montille eier ca. 1 ha i den nedre og beste del av Rugiens. Og det er vel derfor de ønsker å fremheve dette på etiketten. Flere mener at vinmarken bør promoteres til Grand Cru. Denne flasken var typisk for årgangen, rik og livlig, ekspressiv, mørk og moden frukt, bra driv, noe rustikk og mangler eleganse. Deilig å drikke nå. 91 poeng

og til slutt for noen 2 x


(mye dosage, likandes, klassisk DP, sømløs og myk i munnen, bløt og mangler endel ryggrad. 87 poeng)


og Roar sto for underholdningen


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar