torsdag 29. november 2018

Emmanuel Darnaud


Dag 2 tur nordRhone
Fredag 9. november 2018









Dagen startet med et veldig hyggelig besøk hos entusiastiske Emmanul Darnaud. Han holder til i Pont de L`isère (se den gule prikken på bildet under). Vi tok 20-30 bilder på smakingen, men på alle bildene fikk vi aldri fokus på hans gestikulerende franske armbevegelser. Disse bevegelser var dog nødvendige, hans engelsk var relativt dårlig, så da måtte heftige supplerende armer til for å illustrere poengene ovenfor en litt trøtt gjeng med Kåte Rhoner (se rød sirkel)


Han lagde sin første årgang i 2001 og lever nok litt i skyggen av sin mer kjente svigerfar Bernard Faurie. Han sa dog at Bernard ikke la seg så mye opp i hans arbeid. I 2013 tok Emmanuel over mesteparten av vinifikasjon og vinmarksarbeid for Bernard i St. Joseph. Så det er ikke noe tvil om at Emmanuel er en ambisiøs og dyktig vinmaker. Vi smakte i hovedsak årgangene 2016 & 2017 Crozes Hermitage. Og noe St. Joseph. Emmanuel har druer fra ca. 15 ha vinmark med en mengde parseller i Crozes Hermitage (se bilde under). Fra disse parsellene identifiserer han 6 terroirs/jordsmonn som han vinifiserer separat med 3 forskjellig type størrelser eikefat og alder på disse. 50% ny eik. Derav navnet på hans ene Crozes Hermitage : " Les Trois Chenes "


Vinene hans var unge med kjølige Crozes aromaer. Ikke det man kanskje ønsker seg på en fredag morgen, ja det var en tøff start på dagen. Jeg syntes vinene var relativt like og vanskelig å vurdere. Vinene var purunge og trenger ytterligere lagring. Fellesnevneren var en ren og mørk kjølig frukt. Svale aromaer av krekling, bjørnebær, tapenade og oliven. Noen hadde en antydning til floralitet med fioler og et lysere fruktbilde og skulle gjerne smakt flere eldre årganger. 2016 årgangen av hans Crozes Hermitage Les Trois Chènes er på VP kr. 268,90.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar