lørdag 21. februar 2015

Middag Le Berceaux i Epernay


lørdag 25.10.14





Champagne Brut Millèsime Blanc de Blancs 2004, Pierre Moncuit

Moden og åpen, frisk og tilgjengelig. Drikker optimalt nå, kremet og en perfekt aperitif. Deilig start. Produsenten lager gode champagner, kanskje litt enkle, men harmoniske. 89 poeng.


 Champagne Cuvêe des Caudaliers de Sousa NV

Rik og kompleks. Fet "cuvèe" stil til 93 euro. Dette er en Selosse elev som bør sjekkes ut. Laget som en non-vintage i "solera-system".  Gogget i 2011. Spennende champagne i en oksidativ stil med epleskrott, markert og tydelig i munnen. Ingen champagne for sveklinger. Selv om den er vel oksidativ er fruktkvaliten såpass bra at dette blir strålende. 92 poeng.



Champagne Blanc de Blancs 2002, Delamotte 

"Lillesøster" til Salon. Lys strågul, en rik Blanc de Blancs. Årgangens kvaliteter viser seg godt fram. Nøtter og brioche. Touch av lime. Sitter veldig godt i munnen. DK 350 på Philipsson. Løp og kjøp. 91 poeng.




Champagne Saint-Vincent Blanc de Blancs 1996, Legras

Frisk og limey. Holder seg utrolig bra og det har den gjort lenge. "Lemon curd" / citrus, elegant og intens. Tror kanskje den bør drikkes nå ? 94 poeng.







Champagne Le Clos des Belvals Blanc de Blancs 2006, Person

Veldig eple, oksidativ, utviklet, åpen, konsentrert med lang ettersmak. Bitter tone, mye syre.
Kan lagres, tross litt svakt år. Stor champagne fra en produsent som må sjekkes ut. 93 poeng




Champagne Extra Brut Millèsime 2004, Geoffrey

Rik og kremet Pinot Noir, mye mousse, citrus, ren og slank frukt. Lang ettersmak, en deilig champagne, lys strågul, bitter smak, endel dosage ? 90 poeng.




Chapelle-Chambertin Grand Cru 2010, Domaine Trapet

Lekker "up-front" frukt, rik og dyp Pinot Noir. Litt "candy-fresh" vs. sødme. Noe oversjøisk med innslag av kalk og blomster. Lett tobakk, minty med full harmoni. En fantastisk vin fra en fantastisk årgang. 94 poeng.



Charmes - Chambertin Grand Cru 1998, Joseph Drouhin

Et betydelig "mørkere" fruktbilde enn forrige vin. Innslag av sjø, lakris, nype, knekker mot rosin.
Litt gammel barolo i glasset og nok ikke en optimal flaske. Blir noe bedre i glasset over tid og spesielt Roar var entusiastisk. 89-91 poeng




Chateau Palmer 1999, Margaux

Mørk, lilla, ikke helt ren, typisk Palmer blomsterduft mot dypere parfyme, frisk med lang ettersmak. Saltaktig fin mineralitet. Bra terroirfølelse. Uenighet om flasken var optimal. 89-92 poeng.



Chateau Gazin 1982, Pomerol

Mørk, kompakt, saftig inngang, tørker litt ut i munnen. Intens og dyp, med "1982" sødme med innslag av dadler og fiken. Mye smak ,det er mye som skjer, men den tørre avslutningen gjør den litt vanskelig. 92-94 poeng.




Les Francs de Pied Blanc de Noirs 2005, Nicolas Maillart

Gullbrun og oksidativ, rik, xtrabrut, men med en god støttesødme. Epleskrott, mye aroma, stor i munnen, granatepler med snev av eddiksyre. Til oster. Ikke helt vellykket. Degorgert i 2011.
86 poeng.



Champagne Extra Brut NV, Louis Casters

Velutviklet, rik, non-malo, kaffe og sjokolade på nesa. 70% chardonnay. En blanding av årgangene 1999, 2000 og 2001. Faller fort i glasset. Ukjent produsent for Vinklubben. 89 poeng.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar