fredag 20. februar 2015

Mandagsmouton del 1 på Fjellhamar

Mandag 16.2.15


Champagne Brut Premier Cru Chardonnay 1989, Pierre Gimonnet

Moden og gylden med snev av linoleum. Rik frukt med bitter hale. Fullmoden med endel dosage. Bør nok ikke lagres ytterligere. Årgangstypisk og det er endel flaskevariasjon her. Denne flasken synes jeg var vellykket med en intakt stramhet og syre i munnen. For mye smak å ta stilling til vs. østers. Etter noe gjetting på Pinot, gikk jeg rett på årgang og produsent ! 93 poeng.

Håvard; " Moden, men flott nese av gulfrukt, nøtter, sopp og litt sjø. Moden munnfølelse, ganske rik BdB.
Syren hjelper at denne ikke blir plump. Lang prikkende finish. På tide å drikke denne nå. Flott vin. 92p
Ble litt i det rikeste laget til østersen "




Fra vinmøte hos Kim i september 2013:

Champagne Pierre Gimonnet 1cru Chardonnay 1989

Eldre champagne , noe mere gul og tydelig utviklet. Moden frukt på nesa, gule steinfrukter, epler og snev av champignon. Skinke, autolyse og jordsmonnspreg. Fin kompleksitet på nesa. Bra fylde, herreskuff, har nok ligget lenge på bunnfall (20 år?) Champagnen er fremdeles frisk, Are sa han hadde smakt betydelig mere slitne flasker av denne. En velstrukturert og rik champagne med myk og harmonisk mousse. God munnfølelse og intensitet, tørr, fin dybde i frukten, konsentrert og lang ettersmak. Tørket frukt, kryddertoner og noe svakt grønt mot urter. Litt merkelig at denne var priset likt som 1996. 93 poeng





Champagne L`Apotre Blanc de Blancs 2004, David Lèclapart

Mye mousse ved skjenking, dør raskt ut i glasset. Litt stum både på nese og i munn, bittert appelsinskall og mye mineralitet. Kompleks, bra citrus og synes dette var røde bær og Pinot. Slank og annerledes. Den beste Lèclapart drukket, men det sier ikke så mye egentlig ! 91 poeng

Håvard; Noe stum på nese, slank med noe havbris. Kommer seg litt med luft, åpner seg ørlite. Litt karamell. Halvfunky. Flott syre og mineralsk så det holder. Bra konsentrasjon og lang finish med mye mineraler. Særegen stil. 90p. Selv om dette er en vin i særeste laget, sto den seg godt til østers




Fra madaboutwines: 
Every time you talk with someone about the ’04 “L’Apôtre”, you always talk about whether it was closed or not? The ’04 shined like a diamond when it was released, with the most insane fresh laser precision and soil intensity. But shortly after it closed down – or did it? I have tasted it many times before and I have to say it feels like it’s constantly bouncing between opened or closed. If conclude anything I would say it’s more closed than open right now. This was also the case at this vertical – but more pronounced on the nose, where it reveals an intense, but somewhat angular character. The taste is however divine- creamy and clinic purity with out of this world focus. It will hold many years – but be patient.




Chateau Mouton Rothschild 1997, Pauillac

Pen mørk purpur intens farge intakt, en deilig eksotisk og forførende nese drar deg til Mouton/Lafite land. Tydelig solbær og Cabernet Sauvignon, en "personlig" vin som er "lett å bli gla i". Milde tanniner jevner det hele ut og det blir snilt og harmonisk. Moden i uttrykket, elegant med et visst tørt og korrekt etterslep. Eterisk på duften mot eksotisk treverk/teak e.l. Litt grønt og undermodent balanserer fint mot det snille. Ikke dekantert. Den beste 1997 Bordeaux smakt ? 92 poeng

Håvard; Solbær med stor intensitet, parfymert. Mye frukt her, veldig flott nese. Fin konsentrasjon, elegant, sitter meget godt i munnen.Fine tanniner i lang avslutning. En av kveldens beste på duft.
92p.


Chateau Mouton Rothschild 1994, Pauillac

Mørkere stum, større struktur, mere tanniner, ikke så sexy og eksotisk. Mere mørke bær. Litt grønn og vanskelig munnfølelse. Jordlig, lakris, litt vandig og metallisk. 90 poeng

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar