fredag 20. februar 2015

Mandagsmouton del 2 på Fjellhamar




Chateau Mouton Rothschild 1992, Pauillac

En utviklet og fin moden vin med fjøs, sjokolade og mokka. Den mest typisk Pauillac hittil. Elegant og igjen en fantastisk nese. Samtidig overraskende kompleks for en dårlig årgang. Dette må være "Wine of the vintage" ! Full harmoni, mild og snill og bør nok drikkes. Bør kjøpes. 93 poeng.



Håvard; Mye blyantspiss og treverk. Slankere vin, kunne godt hatt noe mer fruktsødme. Flott struktur, meget bra konsentrasjon. Holder trøkket oppe. Fast finish som sitter lenge. Fin balanse.
Denne var vel den antatt svakeste i flighten, men var overraskende bra. 92p







Chateau Mouton Rothschild 1990, Pauillac

Mørk farge fremdeles, solbær og et friskt løft i munnen. Moderne i stilen, litt grønn og raspete, gode saftige tanniner som var godt skjult for 10 år siden. Kraftfull etterhvert i glasset, intens, rik og krydret. Te, røyktoner, julekrydder og vinen utvikler seg enormt i glasset. Ikke dekantert, noe den skulle vært. Denne vinen blir bare bedre og bedre. 95 poeng.


Håvard: Deilig elegant nese med rødfrukt, blyantspiss, og litt spice. bra konsentrasjon fin friskhet. Ungdommelig vin. Flott dybde i frukten. Eleganse, friskhet og kraft oppsummerer denne godt.
Flott lengde med bra bitt i tanninene. Dette er stor vin! 94p. Denne er vel noe undervurdert.



1990 Bordeaux smaking mars 2014: Mørk frukt, men litt varm, flat og kjedelig i forhold til Lafite og Latour.  Bløt, mangler ryggrad og ikke helt sikker på om dette er en optimal flaske. 93 poeng.


Lars W: Blind. Some brett, a bit exotic, both sweet and fresh in the mouth, moderate length, lacking in complexity. (91 pts.)





Chateau Mouton Rothschild 1999, Pauillac

Mørk, "muted", humidor, våt tobakk, kjølig og virker som et ytterligere lagringsprosjekt. Snille og semimyke tanniner, 1% for mye alkohol, rik og krydret "Mouton" stil. God tørrhet. Bør lagres. 90 poeng

Håvard; Kjølig frukt, rødbærspreget, noe lukket på nesen. Elegansen kommer frem etterhvert. Denne trenger tid.Bra konsentrasjon, men er noe uforløst her. Brukbar lang finish med godt tanninbitt. 91p






Chateau Mouton Rothschild 1995, Pauillac


Lukket nese, lett i munnen, men en tørrende og kraftig ettersmak. Elegant i munnen, med endel lettere frukt. Dekantert i 3 t. Litt hard og kantete. Lilla i fargen. Vanskelig å drikke nå. 93 poeng.

Håvard; Trang nese, noe rødfrukt, blomster og treverk. Har en ørlite rustikk munnfølelse.Litt hard og vanskelig å ha med å gjøre. Kjenner at det ligger mye her.Litt brutale tanniner for øyeblikket.Vanskelig å score. 

92p for nå.




Chateau Mouton Rothschild 1996, Pauillac

Mørk, intens og dyp frukt. Solide tanniner, mye Cabernet og solbær. Solid vin, vanskelig å vurdere, massiv frukt selv om den ble dekantert i 3t. Mokka, mørk sjokolade, bør lagres. 95 poeng.


Håvard: Litt fjøs til å begynne med. Det ligger dyp frykt å lurer i bakgrunnen her. Forskjellige nyanser som ligger lagvis. Spennende nese. Ganske massiv i munn, svær konsentrasjon. Bærer fortsatt elegansen, men her er det power! Lang strukturert finish med tanniner som biter godt fra seg. 
Wow! 95-96p





Chateau Mouton Rothschild 1983, Pauillac

Mørk med vandig kant, varm kjerne, solmoden, rustikk og klassisk. Litt sliten frukt, flere var på østside, noe fat og rustikt. Drikk opp. 89 poeng.

Håvard: Blyantspiss, jordlig, mer tørket enn frisk frukt. Bra power, men noe rustikk. God konsentrasjon og flott lengde.Godt med tanniner enda. 91p

Gunnar; Mørk med tett kjerne og svakt murstens kant. Fortsatt varme dufter med cederte og mørke frukter, solbærtoner og eucalyptus, men jeg syns den har utviklet seg videre i positiv retning - svært behagelig preg av varme teglstein, søt tobakk, hint av bålrøyk. 
Flott struktur, modent preg, saftig og fyldig munnfølelse. Cedertoner ligger og lurer bak et tykt lag med frukt og mørke bær. Tydelige, lett uttørrende tanniner, behagelig syre som kiler lett i munnhulen. På den modne siden, drikker fint nå, men har frukt nok til å holde noen år til, tenker jeg. 92 p.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar