mandag 18. juni 2012

Champagne Bruno Paillard N.P.U. 1995


Sommeravslutning CRU Vinklubben Kåte Rhoner 14.6.2012:

Gylden og kraftig champagne. En markert smak i munnen gir forhåpninger om en lang avslutning, men den tynner litt overraskende ut i munnen. Relativ slank og chardonnay`en dominerer. Grov med masse autolyse og gjæraromaer. Smaksrik, noe uelegant, og ganske forskjellig fra 1996 årgangen som vi hadde på "Champagne of the Year" 2012. 93 poeng.

N.P.U. står for NEC PLUS ULTRA. Dvs. "det siste ord" e.l. Rimelig ambisiøst dette og Bruno Paillard har da også fungert som et friskt pust i Champagne da han lanserte Champagnehuset så sent som i 1981. Champagnen lagres i 10 år før den selges.

Det blir naturlig å sammenligne denne med 1996.

"Champagne of the Year Vinklubben Kåte Rhoner" 2012. Champagnefrokost 12.5.12.
Kandidat nr. 7, medtatt av Øyvind.

"Lys farge, en fantastisk energisk champagne med vitalitet, ungdom og friskhet. 1996 ? Lanson ? Gjærtoner, citrus, smal og uforløst. Bør lagres. Klassisk og stram champagne og flere var på Blanc de Blancs. En veldig karakterfull champis som har en  litt undermoden og grønn karakter. Noe bitter og skråstilt ettersmak. Nedfallsepler. Oh så godt ! Men man må like denne stilen. Ikke alle gjør det. 93,5 poeng i gjennomsnitt. Og den ble nr. 5 av 7. Et utrolig høyt nivå på denne smakingen "

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar