torsdag 2. april 2020

Skuffende Clos de Beze


Vinmøte Are 27. februar 2019:



Chambertin Clos de Bèze 2007, Domaine Bruno Clair
Tørr, grønn og moderat. Uforløst og vanskelig i munnen. Mye syre, endel kirsebær, friske saker og alle endte egentlig opp i Toskana/Brunello ! Pen rødbærsfrukt med innslag av tobakk på nesa, men alt i alt en skuffende vin på dette nivået. Vinen mangler balanse og jeg har faktisk ikke smakt noen kjempeviner fra produsenten. 89 poeng.





Chambolle Musigny Les Charmes 2005, Domaine Bertheau
Kald vaniljeis, tørr, deilig parfymert, god balanse. Lukter Cab ? (eik ?) og den har en overraskende god struktur. Frisk og spenstig syre. Kjøttfull og flere var i US. Den beste Bertheau smakt ? Viser hvor god årgangen er ! 93 poeng






Gevrey Chambertin Clos St. Jacques 2002, Louis Jadot
Balsamisk, igjen strøk av vanilje fra fat. Kalde kirsebær, en virkelig solid burgunder, kanskje litt for mye Møllers Tran ? Noe uelegante tøffe tanniner. Ren og pen vin, kanskje den beste Jadot smakt ?
93 poeng


Kim smakte også denne på "Clos S. Jacques smakingen" i april 2019:

Gevrey Chambertin Clos St. Jacques 2002, Louis Jadot
Syrlig, overraskende lineær og ripsaktig i munnen. Stringent og vinen trenger kanskje ytterligere lagring ? Men det er enkel frukt her. Usikker. 91 poeng





Vosne Romanèe aux Malconsorts 2004, Sylvain Cathiard
Soya, sursøt, grønn sevje. Klassisk og solid. men utvikler endel grønne aromaer. 90 poeng.

Are har servert denne to ganger tidligere i sine vinmøter:

Vinmøte Are i 2015
Vosne Romanèe 1 cru aux Malconsorts 2004, Sylvain Cathiard
Vandig kant, søt eik, rik og moden. Lys og eldet vin. Elegant og pen i munnen. Litt nøytral på nesa. Tobakk, elegant og tørrer litt ut i munnen. Virker som en varm årgang som det jo ikke var. Ingen var på Pinot, og det sier endel om produsentens iver til å lage en god vin i en vanskelig årgang. Den har utviklet seg mye på et år evnt. flaskevariasjon. 91-92 poeng.

Vinmøte Are 2014

Vi hadde denne også på møte ifjor hos Are: Kjølig og elegant rødbærsfrukt. Sursøte bringebær, litt krass og vanskelig i munnen. 2004 ? Etterhvert en deilig burgunder i glasset. Ikke mye grønt, en vellykket 2004. 92 poeng.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar