tirsdag 28. april 2020

Chateau Haut Brion 1986


Bordeaux 1986 smaking Restaurant STOCK 19. januar 2019



Chateau La Mission Haut Brion 1986, Pessac Leognan
Reduktiv og smal på nesa, antydning til oksidasjon og ingen topp flaske. 86 poeng


Chateau La Tour Haut Brion 1986, Pessac Leognan
Pen og åpen, mild og snill i munnen. God og saftig finish. Smoothe tanniner, Overaskend god vin som holder seg godt. I 2006 ble vinmarken integrert i 2ndre vinen La Chappelle de La Mission Haut Brion. 92 poeng





Chateau Haut Brion 1986, Pessac Leognan
Briljant farge med vandig kant. Dyp og deilig frukt, solid vin med god balanse. Broadbent synes dette er en skuffende HB og jeg kan være litt enig med han. 94 poeng

Lars W: Mørk frukt på duft; deilig og sødmefull i munnen, kompleks og lang, strålende. 96p

Gunnar; Delikat, diskret og lekker duft med solbær, cedertre og tobakkstoner. Bløt og elegant i anslaget; åpner litt forsiktig, den trenger litt tid i glasset men kommer seg etterhvert med ren, elegant, eksotisk og sødmefullt preg. Raffinert vin. (95 pts.)

Jeg har drukket denne en del ganger tidligere:

"Armand Rousseau-smaking" 2.3.12:

Den første flasken hadde enorme fjøsaromaer og mye brett. Den andre flasken var korket, men den tredje flasken var bra ! All heder til Anita og Øyvind (fra Raumer-gården) som ikke ga seg !

Kjølig og mørk frukt. En deilig og balansert vin. Typisk Graves. Salinsk og saltaktig. Ikke den opulente 85 stilen. Er litt usikker på hvorfor ikke slottet lagde en bedre 1986 versjon. Men 92 poeng fortjener den.


Vi har hatt denne ved flere anledninger tidligere:

Vinklubben Kåte Rhoner GF 1986 bordeaux smaking 21.5.11; Broadbent er usikker på denne. Har bare gitt den **. C
racking up ?

Rød og pen farge med tynnere kant. Tydelige tanniner og en relativ typisk dyp og intens HB. Strammer veldig godt, men litt varm finish. Varmeskadet ? Kjøpt på Lauritz.com. Men en bra konsentrasjon og de fleste likte denne veldig godt. 91-95 poeng.

Øyvind HH og jeg + flere drakk denne 4.10.10: Mørk og litt muted, lukket. Men en myk munnfølelse med en enorm kantete syre som avslutning. Ikke helt harmonisk til å være en HB. Savner den fløteaktige harmonien ! En enorm solid og bastant frukt, litt italiensk syre som stikker avgårde. Ikke antydning til modenhet og vinen bør fortsatt lagres. Et enormt frukdriv kjennes, men jeg synes dette er en vanskelig vin å vurdere nå. Vil den gå videre eller ende opp i “syrehelvete” ? Bekrefter forsåvidt at 1ste vekst i 1986 er noe for seg selv.
94 poeng under litt tvil.


SN RR; “ Chateau Haut Brion 1986 viste solbær, markert sigarboks, lær, mineraler og høytonet floralitet på duft. Strålende syre og stram konsentrert frukt i balanse med ennå ikke helt polerte tanniner. Flott lengde og et solid spicy atakk i munnhulen. Adel. Drikk 2020-2030. (95)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar