mandag 6. april 2020

1986 Bordeaux


Horisontalsmaking 1986 Bordeaux - Restaurant STOCK 19. januar 2019




                                    1986 Domaine de Chevalier Blanc, Pessac-Leognan | prices, stores ...

Domaine Chevalier Blanc 1986, Graves
Gylden og frisk flaske med innslag av citrus, melon og aprikos. Snev av tropisk frukt og honning, men her er det mer Sauvignon Blanc enn Semillon. Saltaktig, mineralsk, noe druetanniner og en kledelig bitter hale. En veldig god og ren flaske. 94-95 poeng

Lars W: Svakt strågul; noe voks, stor dybde, halm – men også gress, noe tropiske frukter; rund og glatt i minnen, hint av sukkertøy, kompleks, lang og med en meget kompleks finish. 95-96p Man skal langt opp i burgundhierarkiet for å finne samme kvalitet.




Chateau La Tour de Mons 1986, Margaux
Fragrant nese, floral med brettanomyces. Morsom nese med fjøsaroma og whiff av modne bringebær. Moden og rik nese. I munnen viser den grove samtidig lette tanniner, tørre på finish og ubalansert. Men den holder seg overraskende godt. 84 poeng.

Chateau Lestage 1986, Listrac Medoc
Mørkere farge, lakris og skokrem, lukket. Åpner opp med brå tanniner og tertiære aromaer. Vanner ut i finish med gassbind og andre unoter. 79 poeng.

Chateau La Lagune 1986, Haut Medoc
Mørk garnet farge. Syrlige ubalanserte sure kirsebær, gjenkjennelig Cabernet Sauvignon, sursøt med  semiintegrerte tørre tanniner. Noe grønn og rustikk, frukten fader, men du fornemmer årgangens kvaliteter. Også her snev av brettanomyces (og kork). 81 poeng




Chateau Marquis de Terme 1986, Margaux
Mer kompakt, fragrant og floral nese. Typisk Margaux på nesa med raffinerte strøk av fioler. Best de første 10 min, fader og flater ut i glasset. Vinen er frisk med syrlig kant. Men enkel frukt nå. Husker denne ble kåret til den beste vinen på Sjølyst/Commanderie de Bordeaux messe  i 1990 !
88 poeng.


Chateau Palmer 1986, Margaux
Extrem nese. Noe den alltid har hatt. Dyp og rik på nesa, nesten på kanten av kork i en mix av sommerblomster, stall og fjøs. Fin og elegant konsentrasjon. Lang, rik og kirchy i ettersmak. God kombinasjon av årgangens power og slottets eleganse. Saftig og sexy. Flere mente denne var ødelagt....94 poeng.

Lars W: Denne hadde først en intrikat og sødmefull, yttersk palmersk, duft ; moderat kropp, svak tannin, forførende og frisk. Med mere luft daler den betraktelig, blir kortere og mister frukt. Usikker på om den bare var sliten eller om det var en feil. Første 15 min:94p, etter det: NR.


Chateau Rausan Segla 1986, Margaux
Mørk vin fremdeles. En mer tørr variant av Palmer. Litt grov med vandig finish. Men vinen holder seg fremragende godt. Tydelig Cabernet Sauvignon. En av de beste Rausan Segla som er laget ?
93 poeng.

Gunnar: Solbær, eucalyptus, cedertre og behagelige kryddertoner. Kveldens beste duft hittil. Kraftig, fyldig og svært kompakt. God konsentrasjon, veldig fin frukt, finkornede tanniner. (93 pts.)




Chateau Beychevelle 1986, St. Julien
Cabernet Sauvignon på nesa, lyst fruktbilde, slank og harmonisk. Men litt grønn og skrinn. Som Beychevelle ofte er. 89 poeng





Chateau Talbot 1986, St. Julien
Rik på nesa, innslag av brett og fjøs. Fantastisk dybde i munnen med spicy frukt intakt. Lang ettersmak. Litt US Cab intensitet her. Men dette er en legendarisk Talbot. Sigar og tobakk, oppadgående fremdeles, en virkelig vital vin. 95 poeng.

Lars W: Strålende kompleks nese, wow! Dog noe brett; mye tannin, frisk og lang, strukturert, kompleks også i munnen. Nese:97p, Munn: 94p, totalt 95-96p


Chateau Gruaud Larose 1986, St. Julien
Cab. nese, saftig og mineralsk. En mer delikat vin enn forventet, gul frukt og annerledes. Men jeg likte den elegante stilen. Som er litt utypisk for slottet. 93 poeng




Chateau Ducru Beaucaillou 1986, St. Julien
Uren kork. Ikke vurdert. Typisk for slottet på 80-tallet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar