torsdag 18. juli 2019

Red Wine of the Year 2019

Generalforsamling Stavern lørdag 25. mai 2019





Chambolle Musigny Les Amoureuses 2007, Jacques F. Mugnier
Transparent og pen granatrød farge. Nesa er bare stunning, voldsomt sjarmerende med fioler, modne jordbær, eksotisk haremkrydder, fjøs og stall. Kanskje litt brett, men det gjør ingenting. En 100-poeng nese. Frisk og elegant i munnen, etter den nesa følger ikke smaken helt opp, det skulle egentlig bare mangle. Dette er en superelegant og forførende vin. Klassisk som gode røde burgundere kan være. En utrolig harmonisk vin og jeg skal ikke lenger si noe negativt om 2007 årgangen i rød burgund !
RED WINE OF THE YEAR 2019 ! Medtatt av Roar. Are ga den hele 98 poeng. 96 poeng.


Romanèe St. Vivant 2007, Domaine de la Romanèe Conti
Det var ikke lett å komme etter forrige vin selv om du heter DRC ! Erketypisk rød burgund, men denne er mere thight og tørrer endel på finish. Mørk og solid, men virker vs. forrige vin undermoden, grønn og stilkete. 2004 eller 2011 ? Minty fresh med en god porsjon eik, veldig frisk og god vin, men denne trenger ytterligere lagring for at å vise seg bedre frem. Men til kr. 15 000,- blir dette for dyrt. (Du får Mugnier Amoreuses 07 for halvparten) 95 poeng


Gevrey Chambertin Clos St, Jacques 2005, Sylvie Esmonin
Mørk med et fremdeles lilla friskt skjær. Jeg trodde dette var en Chambertin ! Skogsbunn, en rik vin med fremdeles heftige tanniner. Viser at årgangen 2005 er noe helt spesielt i rød burgund. Vinen bør fortsatt ligge, og dette er ikke noen stor sjarmerende vin nå. Men jeg likte stramheten og den standhaftige strukturen. Bedre flaske enn på Clos St. Jacques smakingen tidligere i år (se under)
94 poeng

4.4.2019 ; Gevrey Chambertin Clos St. Jacques 2005, Sylvie Esmonin
Lett oksidativ nese med blåbær. Vinen strammer seg opp i glasset over tid, men igjen synes jeg Esmonin vinifiserer vel hardt. Her er frukten bra nok, men mangler detaljeringen og nyansene til Rousseau. 93 poeng







Chambertin 2001, Domaine Armand Rousseau 
Transparent med vandig kant. Utviklet, men fremdeles med en lang sløret påfuglhale som ettersmak. Bra konsentrasjon, litt vandig kanskje, noe overliggende fatpreg i finish. Litt skuffende og årgangen er medium til svak. Drikk opp. Øistein tok med denne. 94 poeng


Nuits St. Georges Clos de Marechale 1993, Domaine Faiveley 
Noe kork og urent. Frukten er litt skrinn nå. Men en typisk syrerik 1993. Tørrer på finish og den blir metallisk og vanskelig imunnen etterhvert. Drikk opp. Lars Ivar hadde med denne. 90 poeng




                                                    

Barolo Gran Bussia 2001, Aldo Conterno 
Mye tanniner og eik. Flere trodde dette var en overeika Brunello ! Frisk, men litt for søtlig eiketoner ødelegger for meg. Etterhvert havnet vi i Barolo og jeg trodde det var en vin fra Domenico Clerico. Moderne stil for en Aldo og her har han tatt i for mye. Medtatt av Knut. 91 poeng

Are serverte denne i vinmøte i februar 2014:
Barolo Riserva Gran Bussi 2001, Poderi Aldo Conterno
Søt karamell på duft med innslag av lim, sødme, alkohol og karri. Veneto ? Brunello ? Vanskelig i munnen, litt uharmonisk, extrem på nesa. Ikke all verdens eleganse. Mangler ryggrad og trøkk. Igjen en merkelig Aldo vin. 89-91 poeng



Barolo Riserva Rocche del Falletto di Serralunga 2001, B. Giacosa 
Pen rødbærsfrukt med italienske friskt touch av kirsebær. Nype, fat og en relativt moderne vin. Thight fremdeles, bør lagres med gode og integrerte tanniner. Endel fat, men som alltid med Bruno er de godt integrert. Medtatt av Are. 94 poeng.


Brunello di Montalcino 1997, Cerbaiola 
Granat, murstein, utviklet vin med sedertre og sursøte bær. Flere var på 60-tallet Cascina Francia så denne var nok mere utviklet enn forventet. Men 1997 er på vei ned mht. utvikling. Etter en stund drar den på seg endel oksidasjon/epler. Men vinen har en god konsentrasjon og lengde i munnen. Medtatt av Øyvind. 94 poeng.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar