lørdag 27. april 2019

Coutelas x 2

Vinmøte Øyvind 25. april 2019




Cuvèe Rebel Blancs de Blancs Extra Brut, A.D. Coutelas
2008 årgang. Litt anemisk i uttrykket, saltaktig, mager med tydelig bitt av autolyse og nedfallsepeler. Bitter, mangler litt fruktdybde, gjærtoner, streng i munnen. Har lagringspreg med sur-lie. En veldig xtra brut som ikke passer for alle. Tross dette; de fleste gjettet 100% PN ! Kr. 890,-. 89 poeng

Cuvèe Rebel 2.0 Blancs de Noirs Extra Brut, A.D. Coutelas
2010 årgang. Voldsom mousse, noe mer korngul i fargen. Flott moden nese med større fylde i munnen. Sjø, saltaktig med røde epler. Bitter og litt knytt. Bør lagres. 100% Pinot Meunier. Kr. 890,-. 90-92 poeng.

Fra winningbrands.no:
Familiefirmaet A.D. Coutelas ble startet i 1809 av Louis-Victor Coutelas, i landsbyen Villers-sous-Châtillon som ligger i Vallée de la Marne i Champagne-distriktet. Etter å ha startet med å selge druer til regionens store firmaer, begynte familien å lage sin egen champagne i mellomkrigstiden. Vinhusets åtte hektar store gård produserer årlig 90.000 flasker. Coutelas’ eldste og opprinnelige vinmarker (fire hektar i Villers-sous Châtillon) har vært i familiens eie siden starten. Med dyp leirjord, mergel og kalk er den perfekt til å dyrke druen Pinot Meunier. Vinmarkene er de siste åtte årene blitt gjødslet med norsk tang – noe som tilfører en slags saltmineralitet som merkes godt i de chardonnay-baserte champagnene. Produsenten eier i dag også nesten tre hektar i Vitryat, nær Châlons-en-Champagne. Vinstokkene er minst 60 år gamle og befinner seg både i Vallée de la Marne for Pinot Meunier, Montagne de Reims for Pinot Noir og Côtes de Blancs (Cramant) for Chardonnay.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar