Konklusjon:
- Hvorfor lagre dyr rød burgund ? De eldste årgangene 02/95 fremsto som slitne.
- Charmes, ihvertfall deler av vinmarken bør degraderes til Premier Cru
- Roumier lager bedre viner i Chambolle Musigny ?
- 2009 lagde gode viner, men ikke nødvendigvis typiske og gode burgunderviner.
- Sylvie Esmonin lager store viner som mangler endel nyanser og detaljering
- Gode produsenter lagde ikke "grønn" vin i 2011.
- Ja, Clos St. Jacques bør oppgraderes til Grand Cru. Men Clos de Beze er bedre !
Gevrey Chambertin Clos St. Jacques 2012,
Sylvie Esmonin
Svak purpur
i farge med vandig kant. Voldsom nese med sexy og eksotisk 5-spice. Kaffe,
smørmalt, fløtekaramell og ny eik fornemmes. Veldig up-front i nesa, smaken
følger ikke opp den voldsomme nesa, det er deilig og typisk opulent for
produsenten. Men jeg synes kanskje den manglet en del eleganse. 93 poeng
Gevrey Chambertin Clos de Beze 2012, Lucien Le Moine
Tydelig purpur og et mere
ferskt uttrykk. En mere genuin burgunder med steinmineraler og strengere
rødbærsfrukt. Litt tilbakeholden på nesa og denne fikk dessverre litt for kort
tid i karaffel før skjenk. Solid vin og overraskende stram og thight vs. produsentens
rykte. Markerte druetanniner og vinen bør fortsatt lagres. 95 poeng
Gevrey
Chambertin Clos St. Jacques 2011, Armand Rousseau
Transparent granat, ren og syrlig i munnen. Litt ru på finish med en bitter umoden og kanskje litt grønn tone. Ville friske bringebær, absolutt på den friske siden av grønn og helt innafor vs. årgangens rykte. En klassisk burgunder, rent kildevann, delikat og vinen kan fortsatt lagres. 94 poeng.
Transparent granat, ren og syrlig i munnen. Litt ru på finish med en bitter umoden og kanskje litt grønn tone. Ville friske bringebær, absolutt på den friske siden av grønn og helt innafor vs. årgangens rykte. En klassisk burgunder, rent kildevann, delikat og vinen kan fortsatt lagres. 94 poeng.
Gevrey
Chambertin Clos St. Jacques 2011, Domaine Fourrier
En typisk vin fra produsenten som endrer seg voldsomt i glasset. Litt volatil og vill start, med et visst grønt preg som går over til krydder og mosebunn. Laaang ettersmak. Spesielt var dette tydelig i Zalto Burgund glasset og det var litt synd at ikke alle hadde slike glass. En superspennende vin som man burde fulgt gjennom hele kvelden. 95 poeng.
En typisk vin fra produsenten som endrer seg voldsomt i glasset. Litt volatil og vill start, med et visst grønt preg som går over til krydder og mosebunn. Laaang ettersmak. Spesielt var dette tydelig i Zalto Burgund glasset og det var litt synd at ikke alle hadde slike glass. En superspennende vin som man burde fulgt gjennom hele kvelden. 95 poeng.
Gevrey
Chambertin Clos de Beze 2011, A. Rousseau
Uren
nese, med svett treningstøy og papp. Samtidig tørrer den i frukten og jeg
mistenker en ikke helt optimal flaske. Snev av roquefort, noe mager og
skuffende. Synd, da denne skulle ha levert på et betydelig høyere nivå. 91
poeng
Gevrey
Chambertin Clos St. Jacques 2010, Armand Rousseau
Forførende, men litt sky på nesa og viser bare halve seg. Kompakt, thight og konsentrert. Lang ettersmak med syrlige bær, ikke en vin som gir så mye nå, men dette er 100p om 10 år. En streng av Giacosasødme drar den inn i en 30s+ ettersmak. En fantastisk vin ! 97 poeng
Forførende, men litt sky på nesa og viser bare halve seg. Kompakt, thight og konsentrert. Lang ettersmak med syrlige bær, ikke en vin som gir så mye nå, men dette er 100p om 10 år. En streng av Giacosasødme drar den inn i en 30s+ ettersmak. En fantastisk vin ! 97 poeng
Gevrey
Chambertin Charmes 2010, Lucien Le Moine
Ikke lett
å hoppe etter Wirkola, denne manglet detaljering og stramheten til forrige vin.
Litt uklar, mørk og opulent på nesa. Overraskende tilgjengelig og levde opp til
både produsentens rykte og vinmarksnavn. Drikker bra nå, men usikker på
ytterligere lagringspotensial. 92 poeng
Gevrey
Chambertin Mazoyeres 2010, Taupenot-Merme
Mørk og
vandig kant, lett bitter, noe umodent og maskulint over dette. Whiff av kaffe,
men denne mangler også detaljering. Som jeg tror Charmes ikke har. Utvikler seg
pent i glasset med krydder og spicy skogsbunn. En god vin. 93 poeng
Gevrey
Chambertin Clos St. Jacques 2009, Armand Rousseau
Stor konsentrasjon, vinen beveger seg på lette og elegante bein, selv i en vanskelig årgang. Vinkunst på høyt nivå at Rousseau har fått til en slik vin dette året. Sier en del om vinmarken også. Ren og presis rødbærsfrukt, uten brent preg. En tilbakelent vin som fortsatt kan lagres. 95 poeng
Stor konsentrasjon, vinen beveger seg på lette og elegante bein, selv i en vanskelig årgang. Vinkunst på høyt nivå at Rousseau har fått til en slik vin dette året. Sier en del om vinmarken også. Ren og presis rødbærsfrukt, uten brent preg. En tilbakelent vin som fortsatt kan lagres. 95 poeng
Gevrey
Chambertin Ruchottes 2009, Domaine G. Roumier
Hard og
mørk vin. Mangler eleganse og her er det mye som ikke fører deg til burgund !
Lakris og mynte, litt harde tanniner som man ofte får i varme årganger.
Tenderer mot noe grønt og rustikt. Det er mye rikhet her, men lite presisjon. Frank
mente Roumier bør holdes seg til Chambolle. 91 poeng
Gevrey Chambertin Charmes 2009, Armand Rousseau
Utviklet
og transparent, litt kantete og ikke den fløyelsmyke Rousseau-stilen. Litt ute
av balanse og ikke helt integrert. Viser at CsJ har betydelig bedre druer enn
Charmes. 91 poeng
Gevrey
Chambertin Clos St. Jacques 2006, Sylvie Esmonin
Moden, kokt
med oksidative noter. Blir mere tydelig glasset over tid. Ikke vurdert
Gevrey Chambertin Charmes 2006, Armand Rousseau
Whiff av
kork som jeg synes blåste av. Overraskende dyp og ren frukt for årgangen.
Syrlig og friske bær med en veldig harmonisk og god munnfølelse. Den beste 2006
røde burgunder smakt. 94 poeng
Gevrey
Chambertin Clos St. Jacques 2005, Sylvie Esmonin
Lett oksidativ nese med blåbær. Vinen strammer seg opp i glasset over tid, men igjen synes jeg Esmonin vinifiserer vel hardt. Her er frukten bra nok, men mangler detaljeringen og nyansene til Rousseau. 93 poeng
Lett oksidativ nese med blåbær. Vinen strammer seg opp i glasset over tid, men igjen synes jeg Esmonin vinifiserer vel hardt. Her er frukten bra nok, men mangler detaljeringen og nyansene til Rousseau. 93 poeng
Gevrey
Chambertin Charmes 2005, A. Rousseau
Overraskende
frempå, vinen er faktisk ikke spesielt bedre enn 06. En virkelig sjarmerende
vin, den er enkel og ren slik en klassisk burgunder skal være. 95 poeng
Gevrey Chambertin Charmes 2005, Arlaud
Uren med
antydning til brett og Musaraktig. En overraskende kjøttful Charmes. En god vin,
men ikke en veldig elegant burgunder. 91 poeng
Gevrey Chambertin Clos St. Jacques 2002, Louis Jadot
Syrlig,
overraskende lineær og ripsaktig i munnen. Stringent og vinen trenger kanskje
ytterligere lagring ? Men det er enkel frukt her. Usikker. 91 poeng
Gevrey Chambertin Mazoyeres 2002, Taupenot-Merme
Syrlig,
enkel med snev av kork. Denne mangler også en del frukt. Drikk opp. 90 poeng
Gevrey Chambertin Ruchottes 2002, Bonnefond-Roumier
Smør, toast
og underskog. Noe hardt eika, en del brett. Bra struktur, noe grønt og nok en
skuffende vin fra Roumier. 91 poeng
Gevrey
Chambertin Clos St. Jacques 1995, A. Rousseau
Rustrød, sliten og oksidert/kork. Ikke vurdert (Jeg hadde store forventninger til denne, har en flaske til i kjeller`n ! )
Rustrød, sliten og oksidert/kork. Ikke vurdert (Jeg hadde store forventninger til denne, har en flaske til i kjeller`n ! )
Ruchottes
Chambertin «Clos des Ruchottes» 1995, A. Rousseau
Frisk,
sursøt med god energi. Men fruktkvaliteten er nedadgående, den drar på seg noe stikkende syre etterhvert i glasset. 93
poeng
Sprøstekt kalvebrissel, med grønne asparges, morkler og
morkelsaus.
Vaktel stekt på beinet, puylinser,
rotgrønnsaker, trøffelsaus og soya.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar