lørdag 22. oktober 2016

Champagne 1996 del II

Stock 12.9.16:

De fire siste flightene viste en helt annen kvalitet. Og en helt annen pris. Det viser vel at man ikke gjør mange kupp i lavere prissegment i Champagne. Spesielt mht. lagringsevnen. Disse flaskene viste høy modning og det kan bidra til at jeg oppfatter det som høy dosage. Og flere hadde perfekt balanse, mens noen ble litt for rike i stilen.  





Champagne Bruno Paillard Brut Assemblage 1996 viste en presis, frisk og citrusbasert 96 syre. Havbris, østers og fiskeskjell. Bittert touch i ettersmak gjør den matvennlig. 52% Chardonnay / 48% Pinot Noir. Paillard lagret denne i kjeller`n i 10 år før han lanserte den første gang. Etiketten er basert på et oljemaleri "Structures & velvet" laget av Paola Marchesi. 94 poeng.

Champagne Henriot Millesime 1996 var en rik og kremet champagne. Moden og karakterfull. En deilig hedonistisk og vel kommersiell og ukomplisert munnfølelse. Igjen litt mye dosage som nok flere kjørte litt hardt på med årgangens strenge syre. 92 poeng.

Champagne Gosset Grand Millèsime 1996 hadde whiff av kjeller/TCA og kanskje bidro dette til at den var strippet for litt frukt. Utviklet stil, men non-malo friskheten redder den. Bra champagne til mat/ bittert appelsinskall i finish. Mangler litt snert. Igjen fornemmelsen av vel høy dosage. 91 poeng.

Vinklubben hadde denne også på vinmøte hos Roar i februar 2016;

Champagne Brut Grand Millèsime 1996 Gosset
Calvados og nedfallsepler på nesa. Noe gylden, men frisk 96 stil. Anemisk og syrerik og utifra nesa kanskje en ikke helt optimal flaske. 88 poeng






Champagne Bollinger Grande Annèe Brut 1996 var litt tilbakeholden i starten med oksidative noter. Fremstår med moden og frisk frukt etter 15 min. i glasset. Jeg har smakt bedre flasker tidligere. 92 poeng

Champagne Bollinger RD Xtrabrut 1996 mere presis "chardonnaysyre" og lysere fruktbilde enn GA. Nedfallsepler, noe oksidativ, ren og kompleks. 94 poeng.

Vi hadde denne på "Lille B" smakingen 18.10.14:

1996 Blank, frisk og ivrig. Dette er en stålpåle av en vin som ikke har utviklet seg mye de siste 5 årene. En optimal og ren flaske. Nesten litt grønn, anemisk og undermoden i uttrykket vs. den klassiske litt fetere Bollinger stilen, men under syrligheten fornemmes mye og god frukt. Men vil den ende opp som batterisyre ? Ultrafrisk og klassisk. Klinisk, pur og det vil bli interessant å følge denne. Har noen flasker i kjeller`n. 94 poeng.



Champagne Henriot Cuvèe des Enchanteleurs1996 rik, kremet og den rike "Henriot-stilen" skinner igjennom. Men forskjellen vs. standard vintage synes jeg ikke rettferdiggjør prisforskjellen. Igjen litt høy dosage, men strammer seg opp i glasset. Bra syre med "limey" finish.
93 poeng.






Champagne Dom Ruinart Blanc de Blancs 1996 Urene noter av kork, kjeller og sopp. Den er "tung på labben" med endel fat, nedfallsepler og har et "flatt" smaksbilde. Ikke en helt heldig flaske. 88 poeng

Champagne Dom Perignon 1996 Pen, ren nese med en frisk og god munnfølelse. Jeg har opplevd mye variasjon tidligere og denne er en av de beste. Samtidig må årgangen være en av de beste Dom Perignon har laget. God intensitet med et kledelig bittert appelsinskall i finish. Strålende Dom ! 94 poeng

Champagne Dom Perignon Enoteque 1996 Lysere, friskere og lettere versjon enn forrige champagne, elegant og fordelen med Enoteque kommer tydelig fram med i en elegant stil. Men jeg liker lagringsaromaene til DP.  93 poeng




                                              Bilderesultat for krug 1996

                                               Bilderesultat for cristal 96

                                                      Bilderesultat for salon 96 champagne

Champagne Krug Brut 1996 Moden i munnen, samtidig en fantastisk syresnert i avslutning. Fet eik med røkt skinke. En vel moden flaske kanskje, denne var betydelig mere lineær ifjor. Men fremdeles en fantastisk champagne. 96 poeng

Vinklubben drakk denne i mai 2015
Krug 1996
Sjø, syrlig og slank. Saltaktig, nonmalo, papp, citrus, "mother earth" med stålskjelett. Bør lagres og denne champagnen har et enormt potensiale. Sitronsyra vasker bort alt ved hver slurk. Forfriskende med bivoks, honning og jeg var på Salon eller Cristal. Fine nyanser her, veldig detaljert og ungdommelig. Takler fatet utmerket. Mineralitet, stein og grus. 96 poeng.


Champagne Cristal 1996 Noe mørkere aromabilde med snev av oksidative epler. Overraskende sødmerik og et fyldig dosagebruk. Overraskende moden allerede, og er litt usikker på framtiden her. Men fullharmoni og perfekt nå. 95 poeng. 

Champagne Salon 1996 Ultraren syrlig og spenstig. Blank, metallisk med en uendelig finish. Mye citrus, fremdeles thight, bør lagres. Helt annerledes enn de andre og ikke et snev av modning. 97 poeng






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar