onsdag 23. oktober 2013

Bordeaux 1989

Vinmøte Roar 26.9.13


Chateau Batailley 1989, Pauillac

Medium rød farge, moden med klassiske toner av solbær, sedertre og sigar. Blyantspiss, noe grønn i munnen. En fantastisk vin til 1/2 prisen av andre Pauillac`er. Viser fin kompleksitet på nesa, utviklet, god frukt, god fast munnfølelse, frukten holder godt gjennom smakskurven og vinen avslutter med krydrete mørke bær, tobakk, krydder. 91 poeng


Chateau Montrose 1989, St. Estephe 

Korket.



Chateau Conseillante 1986, Pomerol

Erstatningsvin for den korkede Montrose 1989. Servert litt kald. Litt umoden paprika, men aromatisk og opulent. Litt grønn og vanskelig i munnen.  Eksotisk kompleks nese med spicykrydder og en mix av mørke og røde Bær,  fin dybde på frukten i munnen med gode tanniner som gir vinen fasthet. 90 poeng.





Cote Rotie 1999, Jamet

Mørk vin med sure og syrlige hvite bær. Tydelig Cote Rotie (Wiggo Rossing-vin).God friskhet, men vinen er litt mager nå med svinnende frukt. Elegant nese med mørke skogsbær, underskog, skogaromaer og pepper, elegant vin i munnen som ennå har en livlig frukt og god friskhet. 91 poeng.


1999 Domaine Jamet Côte-Rôtie - France, Rhône, Northern Rhône, Côte-Rôtie

The '99, which was almost black in the glass, with deep, brooding aromas of black fruits, prunes, espresso and cigar. As you drink this wine you can almost see it in 3-D: layers of fruit, earthy, secondary elements, and the tannic support at its core. Substantial structure is burried beneath all the stuffing. Very proportional / balanced. This is a sensational wine, to be sure, and, needless to say, the group was unanimously blown away by the '99. Interestingly, four out of the six of us had initially tasted the '99 together at the winery in March of 2001, and despite the fact that all of us own some, none of us had had it since. Although it drinks sinfully well now, we all agreed that this will be phenomenal in five+ years. I think it will be screaming around 2012-2015, when the inevitable tertiary components kick it into a higher gear, and it will probably live past 2020 in a decent cellar. WOW. One of the best wines I've had this year. 




Chateau Leoville Lascases 1989, St. Julien

Igjen en litt vanskelig tilgjengelig Lascases. Markerte tanniner, solbær, tørker endel i munnen, mørk frukt og bør fortsatt lagres. Vinen virker lukket og hard og gir lite. Vanskelig vin å vurdere både på nesa og i munnen. 89 poeng.

Denne har vi hatt endel ganger nå:

GF Red Wine of the Year 2011: Xtravin fra Roar; han ble vel så skuffet over sitt bidrag; Gaja`en ! Mørk og tett vin med tydelig Cabernet Sauvignon. Solmoden og overraskende åpen og lettdrikkelig. Eier av slottet, Msr Delon viser sjelden fram sine viner de første 10 årene, og Vinklubben har også erfart at Lascases kan være vanskelig. Men med 1989 er det annerledes sier Delon. Har drukket godt fra dag 1. Broadbent har gitt den ** (**). 93 poeng

Vinmøte Roar 22.9.11; Snev av kartong. Tydelig Bordeaux og Knut var på Domaine Chevalier. Kim sa St. Julien. En god Lascases, men den mangler litt fylde og stuffing i munnen. 91 poeng

Vinmøte hos Øistein 11.11.10: Mørk og grønn paprika med bra syre. Igjen litt uforløst stil og det ligger mer i bakrunnen her. En noe lukket og mystisk Lascases og den var bedre den vi hadde i sommer i Stavern. 90 poeng. 

SN GF 28.5.10: Kandidat 3 Bordeaux 1989. Litt blekere rubinrød farge. Gode solide tanniner som ligger godt integrert i vinen. Fremdeles noen år igjen til toppen. Litt kantete i munnen. Solid ig klassisk. En av de bedre Lascasene vi har hatt i klubben. 94 poeng og denne vinen ble nr. 2. Knut ga denne 96 poeng.




Chateau Grand Puy Lacoste 1989, Pauillac

Mørk, tørr med endel tanniner. Klassisk og nesten samme kvalitet som 1990. Dog i et litt lettere format Mere moden frukt. Kompleks nese med solbær og sedertre, røyk, pipetobakk, rik, kompleks fast munnfølelse, fin dybde i frukten og lang ettersmak. 92 poeng

Vi drakk denne på GF i 2010:

Kandidat nr. 12 Bordeaux 1989. En solid, tørr og klassisk rød Bordeaux. Moden nå, drikker optimalt, med kaffe og brie på nesen. Viser at dette slottet kan lage fantastiske viner. 94 poeng og 4. plass

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar