søndag 6. oktober 2013

4 Barberaer & en Poggo di Sotto

Vinmøte Roar 26.9.13


Barbera d`Alba Cascina Francia 2009, Giacomo Conterno

Mørk og rå, fersk, tett og eika. Mye ekstraksjon og mangle eleganse. Litt grønt i nesa med rabarbra og piano-polish. Reduktive toner med snev av gummi og varm alko-finish. En spesiell vin som virker mekka og vi er alle litt urolige for framtiden... 85 poeng.

Fra Dn.no

53414 Barbera d’Alba Cascina Francia 2009 Giacomo Conterno. Piemonte, Italia. Kroner 359,90, bestilling
90 poeng. Red & White 
Dufter av kirsebær, marsipan og mandler. Saftig, delikat og lekker på smak med lange tanniner og en pen fyldig frukt som skjuler syrestrukturen. Nå til 2018. Til and og svin.

Rosso di Montalcino 2008, Poggio di Sotto

Lys transparent farge, tander og burgunderaktig. Øistein var imponerende raskt på Poggio di Sotto. Sommerblomster, naturvin, røkt og ikke en Barbera. En superelegant vin som skiller seg klart ut i rekka. Deilig og fragrant. Igjen en nydelig Poggio di Sotto. 92 poeng.


Barbera d`Alba Gabutti 2006, Cappellano

Mørk purpur i nesa, klassisk barbera med kirsebær og nøtter. Bra friskhet, litt eiketoner og etter 20 min i glasset mere rosin og varm frukt. Bør drikkes. Litt overraskende at denne er gåen allerede. 85 poeng

Vi prøvde også flaske nr. 2 med samme resultat.

Vi hadde denne også på forrige vinmøte hos Roar 20.9.12

Transparent og lys. Naturvin med Leroy-aroma, gjær og en genuin og deilig vin. En "annerledes" Barbera, ikke umiddelbar attraktiv, med den vokser i glasset og sjarmerer deg helt i senk etter en time. Superelegant med snev av jordbær og med ganske mye burgunder-assosiasjon. En snill Barbera. Kommer du over Cappellano er det bare å kjøpe. 92 poeng.
Barbera d`Alba Falletto di Serralunga d`Alba 2008, Az A Falletto B. Giacosa

Medium farge og ingen overveldende Barbera nese. Frisk og god munnfølelse, endel mørk frukt, noe lukket og mutt nå. Elegant vin med rødbærsfrukt , kjølig fokusert nese og meget god tannin kvalitet.Synes vel kanskje Bruno lagde bedre Barbera før ? 89 poeng


Dn.no (2011):

49303 Barbera d’Alba Falletto di Serralunga d’Alba 2008 
Bruno Giacosa. Piemonte, Italia. Kroner 258,00 bestilling 
90 poeng. Gaia Wine & Spirits 
Importøren er tom for deres vanlige barbera fra Giacosa og her fått supplert et lite parti Barbera fra Falletto vinmarken i Serralunga. En klassisk, rakrygget, elegant og delikat barbera som er innsmigrende både i frukt og struktur som bare varer og varer. Kan nytes til vilt allerede nå, nydelig også til and og retter av kalv. Med slik vin blir det meste godt. Nå til 2015. OMABarbera d`Alba Gisep 2006, Massolino

En vin med purpur fargeglød og med en varm "Cigliuti" følelse. Kan virke som det er noe eik her med florale sommerblomster, noe pinjekjerner og nøtter. Blir bedre i glasset. Rødbærsfrukt, elegant, gode tanniner, men frukten viser tegn til å falme litt og en kan savne litt livlighet og energi i vinen. 89 poeng

Vinmøte Roar 22.9.11; Mørk tett Barbera. Saftig klassisk piemonte med snev av  tjære. Nesten mere mot nebbiolo enn mot Barbera. Sjokolade, sursøt og et kjølig vellykket fruktbilde. Streng og tøff Barbera og typisk Massolino. Litt rustikk og sug av myrvann. 89 poeng.

Fra DN: Siden 1896 har familien Massolino eid vingården på toppen av landsbyen Serralunga d’Alba i hjertet av Barolo i Piemonte. Francos oldefar Giuseppe startet familiefirmaet i det små, og sammen med broren Roberto har Franco utviklet den alltid kvalitetssterke familieeiendommen til en av områdets beste. På våre 22 hektar med vinmark produserer vi totalt 110.000 flasker i året. Selvfølgelig er det nebbiolo, barbera og dolcetto som opptar mesteparten av arealet, men vi dyrker også litt chardonnay på et veldig godt egnet jordsmonn, forteller Franco Massolino. Han og broren har alltid ønsket å forbedre og fornye vingården, men han innrømmer at ikke alle endringer har vært like vellykkede. Da trenden med franske eikefat skylte inn over oss, bestemte vi oss for å legge en av enkeltvinmarksvinene våre på dem. Valget falt på Parafada, og året var 1990. Vinstokkene der er 55 år gamle, og vi tenkte at fylden i den vinen ville tåle den franske eiken, men nebbiolo og den typen eikefat fungerer bare ikke. Pappa kjøpte Parafada da han var 16 år gammel, så marken har stor affeksjonsverdi for oss. Nå ligger alle baroloene våre på store, tradisjonelle fat og bare barbera på franske eikefat. De to er som skapt for hverandre. Det er de to forrige generasjonene som har anskaffet gårdens beste vinmarker. Rosinen i pølsen er uten tvil Vigna Rionda, som bestefar Giovanni kjøpte i 1950. Brødrene Franco og Roberto lager i dag også Moscato d’Asti, som dyrkes utenfor Barolos grenser, og Margheria, som de begynte å tappe for seg selv i 1985. Bestemor sa alltid at det er en tid for alt. Hun hadde rett. Av og til stopper jeg opp og tenker om dette er det rette å gjøre akkurat nå. Alle avgjørelsene jeg tar, får konsekvenser for etterkommerne mine, akkurat som fars beslutninger fikk for meg, sier Franco Massolino. Leter jeg etter svar, går jeg bare en tur i vinmarkene der mine forfedre har gått så mange ganger før meg. Der kommer løsningene til meg på et blunk.

44616 Barbera d’Alba Gisep 2006
Massolino, Piemonte, Italia.  299,90 kroner, bestilling.  89 poeng. Moestue Grape Selections
Laget til ære for oldefar Giuseppe. Nydelig duft av bjørnebær og mørke plommer. Stram og tradisjonell med en fantastisk syrestruktur kombinert med lekker og kjølig frukt. En virkelig referansebarbera. Drikk nå til 2015.

Fra Aperitif: Massolino Barbera d'Alba Gisep 2006
Poeng: 90   kr 299,90
Farge og duft: Klar dyp kald rød. Intenst parfymert duft, nesten nebbioloaktige aromaer, men mer mørke bærtoner og noe fat. Bløtt fyldig anslag, fin syre, god rik frukt, litt ung og røff fortsatt, deilig bærsyrlighet samt noe fat i finishen. En flott barbera som bør dekanteres i dag og som vil utvikle seg videre i minst seks år til. Meget godt kjøp. 90 p (30.04.09)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar