tirsdag 20. november 2012

Middag San Guiseppe Taverna i Siena 12. oktober 2012


Out of the way...




Før middagen hadde vi en magnum Dom Perignon 2002 som var overraskende utviklet og moden. Jeg blir aldri helt klok på denne presumtivt gode årgangen av Dom Perignon.








Picconero 2007, Tenuta Montebello Tolaini IGT

Mørk vin med bra syre. Tror vi aldri har drukket denne produsenten tidligere. Litt mekka sangiovese (det er Merlot !), en "smooth"munnfølelse med parfymerte sommerblomster. Med en deilig friskhet trekker betydelig opp, strenge syrlige kirsebær med hint av mørk mokka. 91 poeng.


Robert Parker's Wine Advocate 31/08/2011. The 2007 Picconero comes across as rather dark and powerful to the point of being excessively tannic for Merlot based wine in this vintage. There is tons of depth to the fruit, but I am not sure the tannins will ever fully soften in this huge, monolithic wine. Picconero is 65% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon and 5% Petit Verdot. Anticipated maturity: 2015-2022. This is another strong set of wines from Tolaini, an estate that continues to show significant improvement. Pier Luigi Tolaini had previously focused solely on international-styled blends, but in 2008 there is a new Chianti Classico Riserva. The sweet spot in this lineup is with the mid-priced bottlings. 91 points.





Le Pergole Torte 2009, Montevertine


Litt lukket på nesen, men en deilig pur og ren vin i en "cappellano-aktig"/spontangjæret stil. Drikker overraskende bra nå. Sømløs stil med innslag av urter og grønt. Frisk og god frukt og virker som et vellykket år for produsenten. Eiker de mindre nå enn tidliger ? 88-93 poeng.

Eiendommen Montevertine ligger i Radda, i hjertet av Chianti Classico. Eiendommen ble kjøpt av industrimannen Sergio Manetti i 1967, og hovedmålet hans var opprinnelig å bruke den som et feriehus. Men det tok ikke lang tid før Manetti bestemte seg for å satse på vin,  først og fremst for å produsere noen flasker til sine venner og kunder. Hans første årgang, 1971, ble møtt med en så stor interesse at han ga opp sine gamle aktiviteter for kun å konsentrere seg om vinproduksjon. I dag teller eiendommen 18 hektar, og den drives av Sergios sønn, Martino Manetti.
Vinen Le Pergole Torte er deres beste vin, og regnes som en av de beste supertoscanere.
Varenr: 99595-01 (bestillingsutvalg – Red & White AS). Pris: 525,50
100 % Sangiovese. 2 hektar plantet i 1968. 12 måneders lagring på slavonske fat, deretter 12 måneder på franske fat fra Allier-distriktet. Duft av krydder og kirsebær med innslag av roser. Veldig bra integrert eik. Kjølig frukt i munnen. Veldig konsentrert med bløte tanniner og en nydelig frisk syrestruktur.




Tua Rita 2008, Redigaffi

Mørk, sursøt og uelegant. En xtremvin, men Roar var faktisk litt positiv ! Frisk til å være Merlot. Tydelig eik, har ikke dybden til tidligere Tua Rita`er. Dårligere årgang ? 87 poeng



Tua Rita Redigaffi is the mega Merlot from top Bolgheri estate, Tua Rita.Redigaffi - the cult wine with the Valentino price tag is a critic pleasing Merlot of the highest order. 

The Redigaffi is the only wine in Italy to have achieved a perfect 100 Parker point score. 









Testamatta 2001

En ny xtrem vin med mørke innsausede bær i eik. Blåbær, motorolje og søt frukt. En virkelig fæl og rar vin. Mekka polert vin med touch av Amarone. Høy viskositet, aroma av eple, en veldig annerledes og kan ikke assosieres med Sangiovese. 100% sangiovese. 78-83 poeng.


47957 Testamatta 2001 
Bibi Graetz. Toscana, Italia. Kroner 625,-
83 poeng. Nafstad Fine Wine
Det hjelper ikke om konen og moren er norsk. Dette er bare nok en internasjonal, kjedelig vin som har blitt berømt fordi den er full av ekstrakt og eik. Her er det lite Toscana-preg og spennende aromaer. Nå til 2010 GG/TM




Servitrusen viser fram varene...Bistecca Fiorentina !


Barbi Colombini 1986, Fattoria dei Barbi

Frisk og syrlig vin med noe elde. Sur-søt, vanner litt ut. Dør i glasset. Bør drikkes. 85 poeng.

Som avslutning hadde vi en Pantelleria fra Ben Rye som Are mente var veldig god og som Roar synes var fæl.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar