tirsdag 27. november 2012

2 champagner vinmøte Øistein 1. november 2012


Diebolt-Vallois "Fleur de Passion" 1996


Litt kork i nesen som avtar etterhvert. En typisk stram 1996 med eplekart og sur finish. Elegant og "Blanc de Blanc-aktig". Årgangen 1996 fortsetter å imponere ! Endel uenighet hvor mye "kork-sniffet" trekker ned av poeng. 86-90 poeng.


Dn.no fra 2003: 
40604 Diebolt-Vallois Fleur de Passion 1996
Kroner 458,60. 
96 poeng
Denne Champagnen er gjæret på gamle eikefat og bare deler av vinen har gjennomgått malolaktisk gjæring. Det gir en champagne med mer struktur og lagringskraft enn de andre champangene fra Diebolt-Vallois. Den har en fantastisk eple, sitrus, vanilje og blomster aroma og en lang aromatisk ettersmak. 1995 var første årgang av denne vinen fra gamle vinstokker i Grand Cru Cramant. Den bør imidlertid lagres i opp til 10 år.

Dom Perignon 1971   

Lys karamell med moderat bobleaktivitet. Boblene dør sakte ut i glasset og Øyvind mente vi burde la denne stå i over 1/2 time før vi gjorde en vurdering. Frisk nese med innslag av honning, aprikos og senthøstede plommer. En god munnfølelse, denne er fremdeles sunn og frisk, men det er vel greit å drikke denne nå ?Vitner om god lagring, som er særdeles viktig for champagne. 90 poeng.


Drakk denne på Dom vertikal i oktober 2011; Fremdeles transparent, blank og glatt. En nydelig gylden farge med salte nøtter og marsipan/mandler. Litt "off" i munnen og ikke helt harmoniske tertiæraromaer. Utifra andres opplevelser på Cellartracker kan det virke som om denne flasken er mere utviklet. Ganske lett i munnen med mørk frukt og fremdeles bra syrespill. Ørsmå, elegante bobler. Snev av engelsk bitter marmelade og botrytis. Noe uelegant i stilen, men spennende og veldig godt uansett. 92 poeng

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar