torsdag 27. september 2012

Deutz Millesime Brut 1990


Vinmøte Roar 20.9.12

En oksidativ eplekarakter er tydelig. Melne epler med kjernehus. Perfekt til røkelaks mente flere. Matchampagne. En champagne i en deilig utviklet stil, med sekundæraromaer av karamell og de nevnte epler. Gir vi eldre champagner automatisk 2-3 poeng høyere score ? Aromatisk, kanskje noe flat på bobler etter en tid, men den har bra syre. De fleste var Blanc de Blancs og 80-tallet ! 93 poeng


ChotY 21.5.11: Ikke så moden som vin nr. 1 (1986) Et fremdeles grønnskjær og den har en klassisk god mineralitet. Rettlinjet vin, bør lagres for ytterligere enjoyment. Ved påfyll viser den en mere moden side, det indikerer at den kanskje ikke er en stayer av en vin ? Sødme, eik og en god splash dosage fornemmes. Over 10g/l. En veldig karakterfull champis med sjøppreg, og et markert og bastant fruktbilde. 1996 ? 94 poeng.

 
Vi drakk denne også hos Jon 14.4.10; Rik duft, noe oksidert og tydelig alder på nesen. Sjampignon og fin mineralitet. Deilig og livlig mousse. En veldig god smak. Blanc de Blanc ?. Nei ! ” Ca. kr. 800,- (på champagneslippet på Briskeby i fjor) 86-90 poeng

 
Champagne Deutz ble grunnlagt i landsbyen Aÿ i Champagne i 1838 av tyskerne William Deutz og Pierre Hubert Geldermann. Båndene mellom disse to familiene ble knyttet sterkere sammen da Williams datter og Pierres sønn giftet seg på 1860-tallet. 5 generasjoner har drevet champagnehuset Deutz.

I 1906 satt familien Lallier (inngiftet i familien Deutz) sitt preg på huset. Det fortsatte å øke i omfang da Jean Lallier tok over som adm. dir. i 1972 og arvet et moderne vinhus med avansert teknologi og fremragende jordsmonn, som representerer huset Deutz slik vi kjenner det i dag.

Da eierstrukturen endret seg og Fabrice Rosset overtok ledelsen i 1990-årene ble det foretatt omfattende investeringer i form av større kjellerlokaler, renovasjon av huset og modernisering av produksjonsfasilitetene. Disse investeringene har resultert i at kvaliteten og stilen på Deutz cuvéer blir opprettholdt, samtidig sørger det for en forsvarlig og stabil økning i produksjon. Målet er å øke fra 1.5 millioner flasker til 1.8 millioner.

 

Deutz har siden 1977 vært eier av vinhuset Delas Frères i Rhônedalen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar