lørdag 27. april 2024

Hvite 2010

Vinmøte Knut 18. april 2024



Riesling Les Ecaillers 2010, Leon Beyer
Tydelig riesling og de fleste gikk til Alsace. Moderat fedme, relativ displinert Alsace som jeg synes er ganske typisk for produsenten. Sitrus, presis, noe fedme av lanolin og skifer. Strålende vin for dette nivået. 2018 årgangen nå på VP kr. 480,-. 91 poeng




Chateau Couhins-Lurton 2004, Pessac-Leognan
Varm i stilen, lett bitter og mangler endel balanse. Brent sør-afrikansk stil, overseas ? Lett medisinal/pyrisept (Jon som ikke liker Sauvignon Blanc) Men holder seg godt og en spennende vin. Men ikke for alle. 88 poeng





Riesling Kirchenstûck Forst GG 2010, Acham-Magin
Gylden og endel utviklet riesling med pen mineralpedal og skifer. God intensitet med aprikosstein og snev av gul frukt. En strålende riesling fra Pfalz som blander den generøse frukten med stram riesling syre. 2022 årgangen nå tilgjengelig på VP til kr. 525,- . En produsent med moderate priser. 92 poeng

Fra Flaatenvin.no:



Vinhuset Acham-Magin ligger i den lille landsbyen Forst og drives av Anna-Barbara og hennes mann. Hun 11. generasjons eier av dette vinhuset som ble etablert i 1711. Hun  tok over i 1994, etter moren Anna Magin som drev gården alene i mange år da den første mannen hennes døde tidlig, etter hvert giftet hun seg med Anton Acham og vinhuset byttet navn og de fikk datteren sin.
Bestefaren til Anna-Barbara var med å starte foreningen «Association of Natural Wine Auctioneers of the Palatinate» i 1908, bedre kjent som VDP-Pfalz i dag.

Vinmarkene dekker åtte hektar med vinstokker i de anerkjente enkeltvinmarkene Kirchenstück, Pechstein og Ungeheuer (Forst), Herrgottsacker og Mäushöhle (Deidesheim), samt Reiterpfad (Ruppertsberg). 75 prosent av vinmarkene er beplantet med riesling, i tillegg til hvitvinssortene pinot blanc, scheurebe, chardonnay, pinot gris og gewürztraminer, og rødvinssortene pinot noir, blauer portugieser og dornfelder. Vinene produseres i henhold til retningslinjene for kontrollert, miljøvennlig vindyrking med lav beskjæring om våren, moderat gjødsling og bruk av miljøvennlige plantevernmidler. Druene høstes for hånd, og etter skånsom pressing gjæres de ved lave temperaturer i trefat eller rustfritt stål, avhengig av druesort og modningsgrad. Hvitvinene lagres lenge på bunnfall. Rødvinene modnes i minst ett år på eikefat.



Puligny Montrachet Clos de la Mouchere 2010, Henri Boillot             

Mye fat på nesa, i en fase ? Vinen er strippet for fruktdybde og kompleksitet. Blir noe slankere i glasset etter hvert, men dette var skuffende. En vanskelig vin å vurdere nå. Og til over kr. 2 000,- pr flaske blir dette hvit burgund på ville veier. 88-90 poeng.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar