Champagne Les Robarts Cramant Blanc de Blancs
Extra Brut 2013, Suenen
Kompleks og sprek champagne med høstepler i en
stram og energisk Bl.dBl. stil. Dekantert og masse frukt i munnen. Høy modning
og drikker godt allerede. En bedre årgang for Chardonnay enn Pinot Noir. Dette synes jeg var
bra. 93p
Champagne Roses de Jeanne Cote de Bechalin Blanc
de Noirs 2012, Cedric Bouchard
Degorgert i april 2019. Moderat mousse med innslag
av rødt epleskall og bladverk. Mangler intensitet og energi og den blir litt
hul i munnen. Kledelig bitter finish, en god matchampagne. Men synes den blir
flat, grov og matt vs. den første champagnen. 90p
Riesling Kirchenstûck GG 2009,
Bûrklin-Wolf
Servert for varm som nok slo litt uheldig ut for en 09
årgang. En del alder på nesa med tørket aprikos og skifer/petroleum.
Aromatikken overskygger detaljene og den blir litt bitter og uharmonisk i
finish. 88 poeng
Chablis Grand Cru Les Clos 2017,
Vincent Dauvissat
Kompakt og thight, men gir fra seg noen hvite blomster og
litt umodent melonkjøtt etter hvert. God salinitet, saltaktig, men dette blir
en uforløst vin selv med høyere temperatur i glasset etterhvert. Presis og høy
konsentrasjon. Jeg var ikke i Chablis på denne. Prøv igjen om 8 år. 93p (96p i
2028 ?)
Chenin Blanc Mev. Kirsten 2015, The
Sadie Family Wines
Gylden og briljant farge med en tilbakeholden nese. Mye
vekt i munnen, en seriøs vin og litt alc. på finish. Men samtidig en sitrende
syre fra Chenin Blanc. Den pussige og vektige finishen førte mange til Rhone.
Tross over 100 år gamle vinstokker; jeg synes den ble litt ubalansert og rar.
90 poeng
Puligny Montrachet Les Enseigneres 2007, J.F.
Coche-Dury
Fyrstikk på nesa, synd vi ikke dekanterte den et
par timer først. Presis, smal sitron og den ligger i et perfekt drikkevindu nå.
Slank, litt trang og saltaktig mineralsk. Medium+ frukt, tror ikke den bør
ligge så mye lenger. Ekstrem balanse mellom steinaktig grus og toastede fat.
God flaske. 95 poeng.
Coche-Dury P-M les Ensignères 2007. Fabelaktig god
duft med svovel, krutt og popcorn. Luksusfat! Stor intensitet og konsentrasjon.
Lineær, sitrusdrevet, stram og energisk. Det kan høres rart ut, men jeg opplevde
den som svær og slank på en gang. En fantastisk village! 93-94 (Gunnar)
Sancerre «A mi-chemin» 2017, Vincent
Gaudry
Terrassefølelse på nesa med fersken, melon og aprikos. Lett og
floral, men solid i munnen med tørrstoffer fra drueskall og igjen aromatisk med
blomster av jasmine. Fruktig sak, høy modning og mangler litt balanse. Biodynamisk
siden 2002. For dyr til kr. 1243,-. 88 poeng.
Vincent Gaudry A Mi-chemin Sancerre 2017. Vinmonopolet opplyser 100 % ‘Savagnin blanc’. Det stemmer neppe. En sjelden vin og vanskelig å ta blindt. Veldig aromatisk duft med melon og stikkelsbær. Interessant vin, det skjer mye i munnen, jeg fikk assosiasjoner til varm eplekake! God konsentrasjon, særlig med litt høyere temperatur, men forsvarer ikke helt prisen på 1300 kr. Vanskelig å score - jeg legger meg på 90 (Gunnar)
Corton Charlemagne 2012, Lequin-Colin
Solid vin med god frukt på nesa. Burgundersk, med
snev av band-aid og medisinskap. Strågul farge, litt uelegant og kanskje ikke
en optimal flaske. God årgang. 89 poeng
Riesling Zeltinger Sonnenuhr Auslese *** 2010,
Markus Molitor
Noe utviklet ananas, mango og aprikos striper på nesa, ultrapresis
laser syre. Flott balanse, edgy vin, zesty hvit frukt. Kjølig, syrlig og frisk.
Perfekt og deilig avslutning på kvelden. PS! Vi hadde en Wehlener Sonnenuhr
Auslese ** 2010 på forrige BYO smaking. Uten at jeg klarer helt å smake forskjell
!! Aperitif.no har gitt denne 98 poeng ! Vi ga den 95 poeng.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar