onsdag 2. desember 2020

Bring your own RED Wine - STOCK 3.11.2020

 Restaurant STOCK 3. november 2020


                                           

                     




              

Pinot Noir 2011, Lutum 

Fragrant med pene strøk av modne markjordbær. Nydelig nese, elegant, god struktur med litt kledelig grønt. Deilig vin og en virkelig vellykket US Pinot som dessverre ikke lenger produseres. Gavin Chanin startet Chanin og Bill Price startet Three Sticks Wines. 90 poeng  





Barbaresco del Pajore 1967, Giovannini Moresco 

Tawny farge med innslag av nype og moden lakris/skokrem ala barolo. Klassisk i et optimalt drikkevindu nå. Jeg gjettet 64. Flere var på 90-tallet. God mørk struktur fremdeles, lag på lag av nyanser, en virkelig sniffevin som man kan sitte med en stund. Men hvis du ønsker din nebbe med intakt energi bør den drikkes. Denne årgangen tror jeg var den første han lagde og vinmarken ble på 1980 tallet solgt til Angelo Gaja. I honnør kaller Gaja idag en Langhe vin Sito Moresco fra Moresco vinmarken i Treiso, samt i en mix med andre druer fra  Barbaresco og druer fra Serralung d`Alba i Barolo (?!) 93 poeng.





Hermitage La Chapelle 1999, Jaboulet

Mangler endel trøkk. Vanskelig å ta som en Syrah. Snill og moden. Frisk syre, men få var i Rhone. En OK vin, men utypisk Hermitage. Viser den dårlige perioden for produsenten. 89 poeng.

Vinklubben drakk denne i 2014; 
Hermitage La Chapelle 1999, Paul Jaboulet
Kefir, gjær og blåbæryogurt i nesa. Noe kokt og vanskelig i munnen, thight og reduktiv. Bør fortsatt lagres ? Viser nedturen for Chapelle. 88 poeng.




Chapelle-Chambertin 1997, Domaine Ponsot


En solid og kraftig Pinot. Overraskende mutt og lukket etter 23 år ! Vinen fremstår krass ogig og lurer på om denne kommer rundt. Usikker mht. framtid. 89 poeng 

Gunnar hadde også med denne til Kim oktober 2017; Mørk burgunderfarget med murstens kant. Herlig duft, modent og rikt preg med sursøte bær og frukter. Det er noe nebbioloaktig over denne. Spicy kryddertoner på smak med et sursøtt preg også her, flott frukt, god konsentrasjon, kompakt og rik og med ganske godt tanninbitt. Lang, kompleks og herlig moden. 94 poeng




Vosne - Romanèe Aux Malconsorts 2012, Sylvain Cathiard

Candy rik fantastisk nese. Intens vin, mye power. Dette kan fremdeles lagres. Kompleks og elegant, men kanskje litt dårligere flaske enn på Malconsortsmakingen ? 93 poeng.
  
Malconsortsmakingen januar 2020:
Vosne-Romanèe Aux Malconsorts 2012, Domaine Sylvain Cathiard
Transparent i uttrykket, frisk, intens og lang ettersmak. 5-spice vosne-krydder, dyp, sexy og elegant. Fet i munnen, samtidig slank og florlett. Særdeles flott vin som kan lagres i mange år. En av smakingens beste viner. 96 poeng






                        Cote Rotie 2012, Corinne & Jean Paul Jamet 
Rått kjøtt, krekling, sursøt frukt, einebær, rik, frisk  og intens.God balanse. Typeriktig for produsenten, god for årgangen. 93 poeng

Dn i oktober 2016; Duft av rå potet, bjørnebær og medisinale toner med innslag av rått viltkjøtt og kaffe. Konsentrert og fersk på smak med en delikat og urtepreget rød bærkarakter. Ferske, tørre tanniner og balansert syre. Sammensatt og klassisk syrah. 95 poeng.
 



Rioja Gran Reserva 1982, Bodegas Montecillo 

Snill og pen rød Rioja i både nese og munn. De fleste var nok i Bordeaux på denne. Bløt, moden , god balanse og en meget god flaske. Mange av disse gir en volatil og syrlig metallisk smak, men denne var bra ! 93 poeng.





 "Pure" Chateau Neuf du Papes 2005, Domaine la Barroche 
Solmoden og rik. Tettvevet solbær, mye smak, mindre eleganse. PP vin "powered by Parker". Merkbare 15% alc.  Ambisiøs Cuveeprosjekt  som blir litt tungt på labben. Medtatt at Jo. 87 poeng




Cos d`Estournel 1986, Saint Estephe 

Solmoden og drikkeklar. Rik og typisk for slottet på 80-tallet. Innslag av våt tobakk og røkt sedertre. 
Endel utviklet gulnet frukt nå. Tørrer i finish, men vinen holder seg godt i glasset. Som de fleste 1986 gjør. 93 poeng 





Vigneto Cannubi 2005, Burlotto 

Elegant barolo i en litt hardt eika stil. Kanskje årgangen spiller litt inn. Medbrakt av Carine. 90 poeng





Barolo Ciabot Mentin Ginestra 2006, Domenico Clerico 
Eika barolo med litt sprukken og åpen rødbærsfrukt. Sødmefull i munnen med snev av brent gummi. Men en solid vin med mye smak. Bordeaux-aktig. 89 poeng






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar