torsdag 14. mai 2020

Chateau d`Yquem 1986


1986 Bordeaux smaking på Restaurant STOCK 19. januar 2019







Chateau Suduirat 1986, Sauternes
Lysere og lettere enn d`Yquem. Mindre elegant, mer bitre appelsinskall. Men veldig god til en fjerdedel av prisen ! 94 poeng

Chateau d`Yquem 1986, Sauternes
Intens botrytis, eik, elegante bitre appelsinskall, grapefrukt, glycerol og kompakt frukt. Engelsk marmelade og overraskende god for årgangen. Druene ble plukket 4. oktober til 18. november. 14% alc. 97 g/l sukker. 96 poeng.

Gunnar; Mørk gyllengul. Intens, søt duft med marsipantoner, appelsinmarmelade og et et hint av knekk og karamell. Intens og konsentrert smak, stor konsentrasjon, herlig viskositet, meget pent balansert mellom sødme og syre. Fabelaktig avslutning. (96 pts.)


Lars; Karamell, stor dybde, krydder, noe kvistlakk; lang, viskøs, og med god balanserende syre, kompleks finish – varer og varer. 97p


Konklusjon:

1986 har alltid vært en av mine favoritter av årganger i rød Bordeaux. De har alltid vært robuste og solide med en tydelig struktur. En skikkelig Cabernet Sauvignon årgang ! En bedre årgang på vestside enn østside, men jeg må si jeg ble imponert av Chateau Cheval Blanc  (St. Emilion) som jeg ga hele 97 poeng ! De fleste vinkritikere synes årgangen er for grov og rustikk. Men av en eller annen merkelig grunn er heller ikke "klassiske" Broadbent en tilhenger av årgangen; han mener det er for tøffe tanniner som 1988. Jeg synes 1986 har mer frukt på lager, noe som denne smakingen også viste. Men årgangen er klar for konsum, kun noen 1st growth trenger ytterligere lagring. Ellers var det morsomt at flere rundt bordet vurderte vinene veldig forskjellig. Det er vanlig, men her ble det veldig uenighet om bl.a kontroversielle Chateau Cos d`Estournel 1986 og Chateau Margaux 1986. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar