tirsdag 19. november 2019

Gran Faustino I 1955

Vinmøte Jon 14. november 2019



Gran Faustino I 1955
Søtlig munn, eldre utviklet vin med mahogny, møbelpolish, nøtter og toner av Pedro Ximenez. Karamell, mørk sjokolade, røkt andehjerte. Spesiell og morsom vin. Ny  flaske, ny etikett. Nytappet ? Hvor lenge på fat ? Kr. 2 700,- på VP.  90 poeng

Produktinformasjon
I 2018, 55 år senere, har Faustino sluppet 2.555 flasker av Gran Faustino Gran Reserva1955. Vinen er en ekte refleksjon av vår spesialitet, Gran Reserva viner som er perfekte for aldring. En "Grand Reserva" Rioja-vin, som de årene som har gått, de som aldri gjentas og som eksperter verden over snakker om med beundring.
Laget hovedsakelig av Tempranillo druer blandet med andre varianter, etter tradisjonene i de klassiske "Grand Reserva" -viner fra La Rioja, viner med uopprettelig personlighet.
Druene er fra vingårdene i nærheten av vineriet, siden i den  tiden ble druene  transportert i kurver på sidene av hester eller muldyr.Druene ble bare presset forsiktig for å starte gjæring. For det meste lagret i amerikansk eikefat.
Smaksnotat: Ren, lys, oransje rubinfarve. Veldig intens og kompleks nese med preg av søte rosiner, plomme, drue og fig. Aromaer som minner  om gurkemeie, laurbærblad, korianderfrø og tobakk. Hint av oliventre og svarte oliven. Elegant, og silkeaktig, veldig balansert med notater av honning, marsipan og mandler. Lang ettersmak , med noter av  nøtter, tobakk og tørket løv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar