Chateau Soutard 1985, St. Emilion
Klassisk østside og paprika på nesa. Holder seg overraskende godt og viser at årgangen er strålende. Men tørrer ut på finish og bør drikkes. 90 poeng
Vinho Tinto 2000 - Vinho Regional Beiras, Luis Pato
Svidd preg av kaffe på nesa. Grov struktur og mangler detaljer. Tørrer endel på finish. Flere var i Toscana. 88 poeng
Cabernet Sauvignon 2010, Arnot Roberts - Sonoma
Eik, søtladen bærkompott. Samtidig tørrer den med syrlige rips og en uharmonisk vin nå. Mørk syrah farge, streng med mye alkohol. Bør lagres. 87 poeng
Chateau Peyrabon 2005, Haut Medoc
Mørk vin, endel eik, rasper endel i munnen. Øyvind har hatt bedre flasker. Et godt kjøp til kr. 275,- . Og det er fremdeles mange av de på VP. 89 poeng
Chateau Phèlan Segur 2012, Saint Estephe
Søtlig, toscansk krydder, grønn paprika, kaffe. Alle var i Toscana eller US ! 88 poeng
Castello dei Rampolla 2008, Sammarco
Utrolig
solbær! På duft: skitur med solbærtoddy… Noe utviklet, men fortsatt frisk
og fin. For mye solbær til å være Bordeaux? Men vi tippet det. 91p (Knut)
Bouzy Rouge 2004, Coteaux Champenois fra Camille Saves
Utrolig jordbær! Fantastisk 100p duft. Nyper. Moden – 80-talls? Nydelig farge. Har dypere lag, dette er en god burgund! Utrolig overraskelse, kjøpt av Øyvind da vi besøkte han! 93-94p (Knut)
Brunello di Montalcino 1990, Cerbaiona
Lakris og anis på duft. Svært lys i fargen, helt mot helt Cola-farge. Roar hadde noen
tanker om hva dette var (var det bordeaux 70-talls?) Litt te? Svært moden
– 60- eller 70-tall. Var det noe feil her ? Var den altfor
lys og utviklet i stilen ? 90-92p (Knut)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar