torsdag 28. mars 2019

Bonneau du Martray 1993, 1996, 2001,2002 & 2004

Generalforsamling Vinklubben lørdag 2. juni 2018



                                               
                                           
Corton Charlemagne 1993, Bonneau du Martray
Sauternesfarget, solmoden, fremdeles med citrusbittet som de fleste 93`har hatt. Noe epleskrott på nesa nå , men vinen holder seg fremdeles godt. 94 poeng

Corton Charlemagne 1996, Bonneau du Martray
Gul og gylden Sauternes på fargen. Eldet og sliten. Premox. NR

Corton Charlemagne 2001, Bonneau du Martray
Korn & gulgrønn. En deilig leskende munnfølelse, frisk citrus med snev av karamell. Smal og mineralsk, elegant og slank. 93 poeng.

Corton Charlemagne 2002, Bonneau du Martray
Toner av karamell, sopp og overraskende moden. På kanten til oksidasjon, mister spenst i glasset over tid. En ikke helt god flaske, men kan vurderes. 89 poeng.

Roar serverte denne på vinmøte i januar 2017:

Corton-Charlemagne 2002, Bonneau du Martray
Pen strågul farge med grønnskjær. Grønnskjær er alltid et "pre" da fargen sjelden indikerer premox. Minty og elegant nese, transparent, men med et snev av oksidative epler. Litt "hot" i munnen med alkohol, litt for rik og litt for ivrig vinifikasjon. Vi tok produsenten i forsvar og konkluderte med en ikke helt optimal flaske. NR
De eldre vinene fra produsenten synes jeg er strålende, dette blir for uelegant og etterhvert er det for stor risk mht. premox. Samtidig er disse vinene vanskelig å drikke unge, de imponerer ikke alltid, men etter 10-15 år kan de forvandle seg til utrolig ren og elegant juice. Som 1993.
Eiendommen driver nå biodynamisk, og det blir spennende å se hvordan dette spiller inn. Laurent Juillot har nabomarken i Corton Charlemagne og da vi besøkte han for noen år siden, var han ikke imponert hvordan Morinière forvaltet og stelte med vinplantene. Kanskje bare misunnelse, men Jean-Charles le Baut de la Morinière  solgte nettopp eiendommen til amerikaneren Stan Kroenke, eier av Screaming Eagle og Arsenal ! Dette kan jo ha sin årsak i arvelovgivningen i Frankrike (som gjør det vanskelig å drive videre i neste generasjon), men med 11 hektar vinmark, der du kan få 50 mill NOK pr hektar ble nok dette "an offer difficult to refuse" !



Corton Charlemagne 2004, Bonneau du Martray
Pent utviklet, mere smørmalt, ikke så typisk Corton C. Kan tyde på at den ikke har så lenge igjen. Men god nå. 92 poeng





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar