Barolo 2004, Bartolo Mascarello
Sursøt og klassisk, mørk og solid frukt, god struktur og en perfekt flaske . Vinen bør fremdeles ligge. Stor vin. Og viser årgangens storhet for området. 94 poeng
Barolo 1982, Bartolo Mascarello
Korket brakkvann. Ikke vurdert.
Barolo Riserva Collina Rionda 1982, B. Giacosa
Røde og lette jordbær på nesa. Transparent "Giacosa-frukt" med overraskende trå tanniner i bakkant. Vinmarkens profil slår igjennom produsentens florlette vinifikasjon. Tror faktisk ikke denne blir bedre pga. for elegant frukt vs. de tøffe tanninene. Også viser den vel mye utvikling mot nyper.
93 poeng
Barolo Riserva 1958, Borgogno
Fremdeles sting i frukten, god krydderbunn og sødme, mangler endel eleganse og kompleksitet som de to andre har. 93 poeng
Barolo Monfortino 1958, Giacomo Conterno
Mørkere vin med en nesten kjølig sval frukt. En liten unote på nesa med sopp whiffer av. Dyp mineralitet, stein, salt & sand. En elegant vin med en viss tanninstruktur intakt. Kastanjer og en anelse bittert fat. men vinen er stor, ren og kompleks. En veldig god flaske. 96 poeng
Barolo 1958, Gaja
Transparent blek rød med en utrolig balanse. Lang ettersmak, tørrer noe på finish. Litt enklere og mere utviklet bærsødme enn Monfortino`en. Igjen en god flaske. 95 poeng.
Konklusjon: 28 viner smakt og 7 flasker ikke vurdert/feilvare. Når hver 4. flaske ikke er en god flaske blir eldre Piemonte et risiko-spill. Synes det var vanskelig å skille mellom kommunene. Det er egentlig bare La Morra med sin feminine stil som man kan ta blindt. 2010, 2004, 1999, 1996, 1989 & 1958 strålte som årganger. Skuffende 2001, 1998, 1990 & 1982. Og Monprivato`en fra G. Mascarello imponerer igjen. Denne gangen fra årgangen 1996.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar