mandag 29. mai 2017

Raveneau & Dauvissat Chablis - Kolonialen 28.mai 2017
                           

Petit Chablis 2014 (fra magnum) Raveneau
Transparent og blek med snev av grønt. Pen nese med sand, sjø og overraskende syrlig snert for denne appelasjonen. Presterer høyt over vanlig Petit Chablis nivå. 89 poeng.

Chablis Premier Cru Butteaux 2014 Raveneau
Transparent blek med noe antydning av strågult. Mere trykk i munnen og større konsentrasjon.  Årgangen holder kanskje litt igjen, litt grønn og trang. Unge Butteaux`er fra Raveneau synes jeg tidligere har vært mere florale. Denne har mere stramme amalfisitroner med en kledelig bitter tone som holder vinen stram og elegant. Bør lagres.  93 poeng. Raveneau eier 1,49 ha vinmark 

Chablis Premier Cru La Forest 2014 Dauvissat
Tydelig mere fargedybde og strågul/gylden. Mangler elegansen på nesa, overraskende moden for en slik ung vin. Snev av brun frukt, brun sand og grove steiner. Noe oksidasjon ble diskutert, men denne er ganske typisk «Dauvissask» synes jeg. Men den oksidative epleskrotten slår litt igjennom. Jeg hadde ikke turt å lagre hvis denne flasken er representativ. 89 poeng.


Chablis Premier Cru Forèt 2014  Raveneau
Transparent, dyp intensitet på nesa med friske sommerblomster. Mere leskende og kalkaktig i munnen, rik og et knepp opp både i presisjon og kvalitet. Briljant eleganse, jeg liker slike viner som ikke er helt åpenbare i sin størrelse, men bare viser ren eleganse.  95 poeng. 
Raveneau eier 0,67 ha vinmark

Chablis Grand Cru Les Clos 2014 Dauvissat
Moderat transparent/strågul farge. En rikere vin som byr på hele seg. Overraskende mye på et slikt tidlig stadium. God konsentrasjon, kraftfull og blir kanskje litt grovskåren og uelegant. Men en fantastisk frempå klassisk Chablis med snev av epler og sjømineraler. Fra den øvre delen av Les Clos. 94 poeng.

Chablis Grand Cru Clos 2014  Raveneau
Igjen denne typiske florale unge Raveneau-nesa. En superelegant vin, både på nesa, i munnen og ettersmak. Ikke helt åpenbart en stor vin, men etter 20 minutter i glasset kjenner man den underliggende kraften i vinen. Veldig stor forskjell fra Dauvissat, dette er florlette bein vs. elefantføtter fra Dauvissat. Vinen bør lagres og fremstår litt lukket nå. Stor vin. Raveneau har 0,5 ha  (to parseller) av denne vinmarken som ligger i den midte delen av Les Clos. 96 poeng.

Chablis Grand Cru Valmur 2014 (fra magnum) Raveneau
På en måte en mere klassisk og åpen Chablis enn Le Clos`en. Moderat og elegant fremtoning, med tydelig mineralske innslag av steiner og grus. Overraskende moden frukt og viser at årgangen er en klassisk og åpen årgang som drikker godt allerede nå. Super vin. Raveneau har 0,75 ha av denne vinmarken, en parsell som er kjent for å være den beste i Grand Cru`et. Valmur lager ofte kraftige og store Chablis`er, men Raveneau lager mere elegante og mineralske versjoner.  92 poeng.


Chablis Premier Cru La Forest 2000, Raveneau
Gylden farge med melne og oksidative epler på nesa. Litt for mye brune elementer og i kombinasjon med årgangens litt bløte og snille stil, tror jeg dette er drikk opp. Og det finnes kanskje bedre flasker. Ikke vurdert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar