mandag 8. mai 2017

Chateau La Conseillante smaking 1947-2011

Stock 2. mai 2017Chateau La Conseillante 1947: Mørk cola på farge, varme bjørnebær, søt "1947" stil, medium lengde og god glød i munnen fortsatt. Bløt og overmoden, mere skosåle i glasset etterhvert med bitter hale. Drikk opp. 90 poengChateau La Conseillante 1949: Karlssons lim og aceton. Ikke vurdert.

Chateau La Conseillante 1952: Tawny farge med vandig kant. Flott duft av tørket skinn og edelt treverk. Elegant og eksotisk på nese. Men det som skiller den ut er den pur rene stilen. Lys rød frukt, nærmere rød burgund enn en rød bordeaux. Medium lengde i munnen, men uansett superb intensitet så lenge den varer. Whiff av mentol, viser fremdeles vitalitet og årgangens styrke på østside. 96 poeng.
Chateau La Conseillante 1959: Mørkere fruktbilde enn 1952. Myrvann og metall på nesa. Noe grønn og herbal med innslag av brettomyces. Kan virke som det er mere Cabernet Franc i denne. Mere vestside i stilen. Overraskende rustikk, sursøt og vinen tørrer endel i finish. Og ikke så "pomerolish". 92 poeng


Chateau La Conseillante 1975: tawny farge, parfymert nese, litt grønn grovhet gjør vinen frisk og spenstig, men ingen typisk undermoden 75`. Sursøt og tørrer endel på finish. Overraskende god. 93 poeng.


Chateau La Conseillante 1976: behagelig og moderat nese. Moden frukt og ganske typisk 1976 lettvekter.  Grønne Cabernet Franc tanniner. Kaffe og enkel, men noe saftighet ligger igjen. Men vinen tørrer endel i finish. 91 poeng


Chateau La Conseillante 1979: kork, "fishy" med kjeller/mugg i nesa. Flere mente denne kunne drikkes. Men korken var der hele tiden. Ikke vurdert.
Broadbent om årgangen : " Except for the great Pomerols, give the vintage a miss" Chateau La Conseillante 1982: rik, mørk og intens. Moden bløt frukt og mangler struktur. Viser dimensjon på nesa, men følger ikke helt opp i munnen. Endel tørrstoffer og tidligere flasker har vært bedre enn denne. Blir sursøt i glasset. En veldig bra vin, men ikke en stor flaske.
94 poeng. Broadbent; ***** 

Vinklubben drakk denne i mai 2014; Chateau Conseillante 1982, Pomerol
Lettere tekstur med lys rød vandig kant. Moden og deilig munnfølelse, lett å like denne. Elegant og utviklet Bordeaux, optimal flaske med en fantastisk floral nese. Jeg var sikker på at dette var en Chateau Margaux !
Super elegant, snill i munnen og en forførisk typisk Pomerol. Tørrer litt på finish og den drikker optimalt nå. Fragrant, noen var innom Pichon Lalande/Merlot. Vinen strammer seg pent inn etter 1/2 time og viser mere tanniner og mere rustikk frukt. Sliten etikett og usikker på om dette er en super-flaske. Kim har hatt en flaske tidligere som var 100p. (som Parker vel har gitt den) 95 poeng. Medtatt av Kim
Chateau La Conseillante 1983: ørliten kork på nesa og på grensen til mager frukt. Fortsetter i glasset med en uren note og enkel i formatet. 90 poeng.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar