fredag 21. april 2017

Barbaresco Riserva Asili 2001, Bruno Giacosa


Vinmøte Are 16.3.17


Barbaresco Riserva Asili 2000, Bruno Giacosa
Favorittårgangen til Bruno. 2004 er hard fremdeles, denne er typeriktig. Smeltende og integrerte flotte tanniner. Tjære, nype, te og rose. Lekker vin, overveldende floral ...stor vin. Klassisk, lekende og harmonisk. 95 poeng





Clos du Marquis 1996, St. Julien
Fullblods bordeaux, fragrant, mokka og viser en elegant munnfølelse. Godt år for Cabernet Sauvignon. God konsentrasjon med en rik og lang ettersmak. 91 poeng





Brunello di Montalcino Vigna Schiena d`Asino 2001, Mastrojanni
Sursøt, flott med dyp frukt. Viser medium intensitet, men en veldig god lagret standard Brunello. Holder seg veldig godt. 93 poeng





Lessona Tanzo 2011, Pietro Cassina
Lys og elegant, saftig uten tanniner, delikat med litt varm finish. For dyr. Kr. 440,-. Dn.no har gitt denne 92 poeng. Vi ga den 87 poeng.

Christer Byklum:
Lessona og særlig Bramaterra var velkjent for over hundre år siden, men avspises nå med bare en linje eller to i Hugh Johnsons vinatlas.
Lessona DOC er den mest elegante, smoothe og nyanserte for meg, her kan enkelte viner være svært forførende i ung alder, eldre er det knapt mulig å få smakt. Coste della Seisa har en lignende kropp men vinene er en touch mer rustikke. Bramaterra DOC lager hardere og barskere viner, man kan sammenligne med Barolo og Barbaresco. Bramaterra har tydeligere struktur og det er mer tygg i vinene. Og druen er selvsagt nebbiolo (spanna), selv om enkelte viner kan ha noe vespolina, croatina og/ eller bonarda i blenden. Lessona var en velkjent vinby alt på 1300-tallet. Før var det tett i tett med vinmarker så langt øyet kunne se, i dag er det tettgrodd kratt og skog på de samme stedene. Men man rydder nye hektar for hvert år.
Pietro Cassina
Her er det toppmoderne og stadig mer skog blir til vinmark, som igjen blir til elegante viner. Noen av de beste vinene for meg fra Lessona kommer fra denne adressen. De viser en mer kompleks aroma og mer fylde. Samtidig mangler de kanskje noe av det transparente som andre viser i distriktet, men her er det ambisjoner. Eier og vinmaker Pietro Cassina har bodd i Napa Valley hvor han har en del slekt, men valgte i 2005 å starte opp hjemme i Lessona. Her lages en 100% vespolina som er mer interessant en flott, men Ciuét og Tanzo på nebbiolo var meget flotte. Med kvaliteten her i dag på maks ti år gamle stokker kan denne mannen alt begynne å puste noen Barolohus i nakken om noen år. Vinene vi smakte var fra 2010 og rett og slett helt knall.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar