fredag 13. januar 2017

Poderi Aldo Conterno

Besøk Poderi Aldo Conterno 11.11.16Etter et relativt kjønnsløst besøk hos Roberto Conterno for noen år siden var det med litt bange anelser vi satt oss ned sammen med en av sønnene som tok over etter faren sin Aldo; Giacomo. 
Aldo Conterno døde i 2012 og det er brødrene Franco, Stefano & Giacomo som idag er ansvarlige. 
Besøket startet litt på den vanlige rolige måten;  hyggelige fraser rundt bordet mens vinmaker`n sjekker om vi fortjener 3 eller 12 flasker. ! Og mange flasker ble det ! 
Besøket varte i nesten 3 timer og Giacomo dro opp den ene flasken etter den andre. Giacomo er ingen "show-man", han virket i starten nesten sjenert i sin lavmælte modus. Men etterhvert ble han lidenskapelig italiensk og engasjert. For engangs skyld skal jeg ikke snakke så mye om vinene vi drakk. 
Av og til fortjener vinmakeren omtale. 
Giacomo spurte hvem vi hørte på mht. anbefalinger av hans viner. Vi svarte som sant var at vi hadde drukket Aldos viner i Vinklubben Kåte Rhoner i over 20 år, men jeg nevnte vel også Antonio Galloni i forbifarten.....Giacomo Conterno liker ikke mannen ! 
Galloni har sagt rett ut at han ikke er imponert av vinene fra Poderi Aldo Conterno de siste årene og Giacomo mener Galloni driver med en personlig vendetta mot de. 
Galloni er derfor nektet adgang til smakinger i regi av Aldo Conterno. Og når Galloni kommer til Piemonte for å smake Aldo`s viner kjøper han de selv og smaker de på hotellrommet sitt ! 
Det som nok går mest innpå Giacomo er at Galloni hentyder at de ikke ivaretar arven etter Aldo. Og det ble endel snakk om å fylle store sko etc. Det er jo flere vinskribenter som er nektet adgang til vinhus de kritiserer. Jeg nevnte i farten Tom Stevenson som ikke er en favoritt hos Bollinger. Dette var noe annet mente Giacomo, dette var personlig, slik bare en italiener kan si det ! 
Samtidig synes jeg smakingen viste enklere fruktbilde i noen av vinene. Tidligere synes jeg Aldos viner var fryktelig imponerende, men det kan også være at annen vin er blitt så mye bedre. 
Men den vennligheten og gjestfriheten Giacomo viste oss den kvelden var storveis. Besøket ble avsluttet med en rundtur på den imponerende eiendommen. Dette er et museum og stedet er en stor kontrast mot det man ellers ser i Piemonte.   
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar