onsdag 25. januar 2017

En strålende Mersault Goutte d`or 2007 fra Comte Lafon

Vinmøte Roar 19.1.17


Corton-Charlemagne 2002, Bonneau du Martray
Pen strågul farge med grønnskjær. Grønnskjær er alltid et "pre" da fargen sjelden indikerer premox. Minty og elegant nese, transparent, men med et snev av oksidative epler. Litt "hot" i munnen med alkohol, litt for rik og litt for ivrig vinifikasjon. Vi tok produsenten i forsvar og konkluderte med en ikke helt optimal flaske. NR
De eldre vinene fra produsenten synes jeg er strålende, dette blir for uelegant og etterhvert er det for stor risk mht. premox. Samtidig er disse vinene vanskelig å drikke unge, de imponerer ikke alltid, men etter 10-15 år kan de forvandle seg til utrolig ren og elegant juice. Som 1993.
Eiendommen driver nå biodynamisk, og det blir spennende å se hvordan dette spiller inn. Laurent Juillot har nabomarken i Corton Charlemagne og da vi besøkte han for noen år siden, var han ikke imponert hvordan Morinière forvaltet og stelte med vinplantene. Kanskje bare misunnelse, men Jean-Charles le Baut de la Morinière  solgte nettopp eiendommen til amerikaneren Stan Kroenke, eier av Screaming Eagle og Arsenal ! Dette kan jo ha sin årsak i arvelovgivningen i Frankrike (som gjør det vanskelig å drive videre i neste generasjon), men med 11 hektar vinmark, der du kan få 50 mill NOK pr hektar ble nok dette "an offer difficult to refuse" !
Chateauneuf-du-Pape Blanc "Le Crau" 2001, Vieux Telegraph
Gylden mot gull og Sauternes. Voks, honning og oksidativ i smak. Veldig tørr, nesten Fino Sherry i finish. Mangler endel frukttrøkk, alkoholstikk, smal og elegant. Annerledes vin. 87 poeng.
Coteaux du Loire "L`Effraie" 2004, Domaine de Bellivière
Gylden mot Sauternes + , fruktig saftig, iste, harmonisk og god i munnen. Bra konsentrasjon. Igjen; vi drikker for lite vin fra Loire. 89 poeng
Meursault -Goutte d`Or 2007, Domaine des Comte Lafon
Medium utviklet med spearmint, eik, stor rikdom og høy konsentrasjon. Årgangen drikker fabelaktig godt nå, men tåler ytterligere lagring. 95 poeng.
Chablis Les Clos 2007, Domaine Louis Michel 
Ullsokker, utviklet nese, sandstein og en perfekt chablis nese. Et fantastisk uttrykk for vinmarkens vitalitet. Mineralsk og drikker veldig godt nå. 93 poeng.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar