onsdag 29. april 2015

Chateau Montrose 28. april 2015 - smaking del I

På litteraturhuset, Oslo



Charles Heidsieck Millèsime 1990 Brut 

Vi startet med denne for å få løken igang. Gylden og vel oksidativ. Mange 1990 champagner utvikler seg nå dårlig. Løs kork og Tom H. kjøpte tre av disse og denne var den dårligste. Bred munn, relativt god frukt i munnen. Endel dosage fornemmes, men denne stikker innom sherry-land på veien. Bra syre, men litt slapp etterhvert i glasset. Bitter tone i ettersmaken. Ikke den helt optimale flasken,
90 poeng.



Lars W: Heidsieck Brut 1990 (blind). Voldsom tropisk, ananas, litt røyk; liten mousse, ganske høy dosage, lett bitter finish, noe oksydativ. Ikke heldig flaske, tror jeg. 89p






Chateau Montrose 1928, St. Estephe 

Lys, matt og mellomrød/murstein farge. Tynn og vandig kant. Moderat nese med friske og intakt bær. Noe friskhet og tanniner fremdeles. Lett bitter i finish, klassisk 1928-ruhet i munnen. Årgangen er kjent for sin gode struktur og lagringsevne. Igjen en veldig god 1928. 93 poeng.

Lars W: 1928 – IN/BN fill. Rekorket på slottet i 1989. Godt utviklet vin med mest brunt. Skogbunn, lær, brent jord, men får en del blomsterpreg ved mere luft. Glatt, feminin (! – hadde ikke trodd at en 28 skulle bli det), lang, støvete tanniner i finish, kompleks. Strålende vin. 94poeng. 






Chateau Montrose 1934, St. Estephe 

Grumsete, uklar og ødelagt. Ikke vurdert.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar