mandag 3. november 2014

Pol Roger

Besøk 23.10.14:

Pol Roger lager klassiske, friske, polerte og rene champagner, alt laget og lagret i stål og glass. Her finnes ikke et eneste eikefat, men derimot dype kalkkjellere med 1,3 million flasker. Det ble et 3 timers langt og grundig besøk der vi gikk gjennom produksjon, lagring og til slutt en smaking.


                                     


Vi startet med Pol Roger non-vintage Extra Cuvèe de Reserve Brut som bestod av årgangene 2006, 2007, 2008 & 2009. Drueblanding ca. 1/3dje del av Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Meunier. Dosage 8-10 g/l. Noe nøytral nese, frisk, klinisk ren, pene og små bobler, litt bitter appelsin/ grapefrukt, sval og kjølig munnfølelse. Smakte xtra godt etter 3 timers omvisning ! 2008 årgangen bidrar nok noe til en høynet kvalitet. 88 poeng.


Deretter over til Pol Roger non-vintage Extra Cuvèe de Reserve Rich Demi Sec med samme år og drueblanding som forrige vin. Dosage 34 g/l. Friskheten dekker overraskende over sukkerinnholdet her og Pol Roger får igjen for sin kliniske og rene stil. Men du kan bare drikke et 1/2 glass. 81 poeng.
Pol Roger non-vintage Pure Extra Brut viste mange ivrige bobler. Pol Roger lager visst denne for å vise mineralitet noe denne flasken manglet. Saltaktig ja, men mangler kompleksitet og balanse. Mangler også endel fruktkjerne og essens, men såklart vanskelig å smake en slik vin etter en søt champis. 82 poeng.Pol Roger Extra Cuvèe de Reserve Blanc des Blancs 2004 derimot viser en helt annen karakter og styrke. Druemateriell bare fra Grand Cru vinmarker og en solid og godt utviklet champis med gule frukter, snev av dosage og så og si konsumferdig. 9 års lagring og Pol Roger selger denne betydelig raskere ut enn 2002 pga. den drikkevennlige modusen på 2004. 89 poeng.
Pol Roger Extra Cuvèe de Reserve 2004 viser også en overraskende utviklet stil vs. 2002. 60% PN/ 40% CH. Dosage 8 g/l. Denne har også fått 9 års lagring og den har en deilig kremet og rik stil. Virkelig en truseknekker av en champis ! Sucrositè ! Pene bobler, karakterfull og mye, men god munnfølelse. En rik champagne som vil holde seg i mange år. Et godt kjøp. 92 poeng.Pol Roger Extra Cuvèe de Reserve Rosè 2006  viser at rosè champagne  kan være enkelt og diskrè. Blek og grapefruktaktig, delikat og elegant. Lagret i 7 år. Tilsatt rødvin. Forfriskende og jeg likte den enkle og subtile stilen. Men tror nok at året er noe svakt og frukten er også blek og svak. Pol Roger lager bare rosè i årgang. 90 poeng.Pol Roger Sir Winston Churchill 2002  er fremdeles ung og vital. Noe strågul på farge, litt utviklet er den med en bitter backbone struktur. Bør fortsatt lagres. Dosage 8 g/l. Lansert nå i juni 2014. Men hvorfor har de endret etikett ? En solid Sir Winston, men jeg har på følelsen at de ikke er så bra som tidligere ? 11 års lagring. Den første årgangen 1975 ble lansert på 40 års-dagen fro D-Day i 1984. Jeg tror den bare ble lansert i England og bare i magnum. 14 årganger er lansert av denne. 94 poeng.

                                          Degorgering                                         Etikett påliming for hånd på Sir Winston Churchill Magnum 2002


                                          Remuage for hånd...                                                    On the lees..


                               
                                          Over 1 million flasker i kjeller`n ................
                                                   Pol Roger har 4 ansatte remeur`er....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar