torsdag 31. juli 2014

Red Wine of the Year 2014

GF 24.5.14Brunello di Montalcino Riserva Cerretalto 2006, Casanova di Neri 

Mørk, litt undermoden, tett og snev av grønt. Frisk og solid vin, intense greier med en lang ettersmak. Steinfrukt, kirsebær, mye syre med masse tanniner. Sangiovese/Brunello/Sassicaia 2006 ? En ekstrem konsentrert vin som bør lagres ytterligere. Fremstår nå som litt uharmonisk i en uelegant stil med fruktkompott og varmeskjær. Og 1% for mye alkohol. 93 poeng. Medtatt av Lars Ivar.

Chateau Conseillante 1982, Pomerol

Lettere tekstur med lys rød vandig kant. Moden og deilig munnfølelse, lett å like denne. Elegant og utviklet Bordeaux, optimal flaske med en fantastisk floral nese. Jeg var sikker på at dette var en Chateau Margaux !
Super elegant, snill i munnen og en forførisk typisk Pomerol. Tørrer litt på finish og den drikker optimalt nå. Fragrant, noen var innom Pichon Lalande/Merlot. Vinen strammer seg pent inn etter 1/2 time og viser mere tanniner og mere rustikk frukt. Sliten etikett og usikker på om dette er en super-flaske. Kim har hatt en flaske tidligere som var 100p. (som Parker vel har gitt den) 95 poeng. Medtatt av Kim


Vosne Romanèe La Tache 2004, Domaine de la Romanèe-Conti

Lys frukt, vi havnet raskt på Pinot Noir, men den har samtidig en fantastisk rik og konsentrert stil. En seduktiv og kompleks munnfølelse som blir bedre for hver slurk. Noen var overseas, men de havnet tilbake i Burgund etter en 1/2 time. En sødmestreng og en fethet avslører den kanskje som Grand Cru. Ikke et snev av grønske, det var heller motsatt, jeg trodde dette var en Musigny ! 96 poeng. Medtatt av Øyvind.
RED WINE OF THE YEAR 2014 !
Barolo Riserva Falletto di Serralunga d`Alba 1989, Bruno Giacosa

Betydelig mørkere frukt enn forrige vin, med antydning til brunere kant. Kamfer, te og solide tanniner. Tydelig Barolo, mens andre produsenter stilner eller blir for aromatiske, blir Giacosa bare bedre og mere elegant i glasset. Sødmefull, lun, blomster, akasia og klassisk. Ved påfyll tilbake til kamfer og te som igjen går mot jordbær etter 20min i glasset. Tørrer endel og kan lagres ytterligere. Viser årgangens solide rykte. 95 poeng. Medtatt av Øistein.Chateau Lascases 1978, Saint-Julien

Moden rød Bordeaux. Solmoden og lekker. Litt paprika og østside. En eksotisk og deilig munnfølelse. Kjølig og distansert, en spennende og utfordrende vin. Ikke helt harmonisk. Tørrer litt på finish. Strever litt nå, men en liten sødmesnert redder den. 92 poeng. Medtatt av Knut.

63604 Château Léoville-Las-Cases 1978. Bordeaux, Frankrike.Kroner 1.936,50. 95 poeng
Nydelig og klassisk Bordeaux fra en årgang som ikke befinner seg blant de store. Dufter av blyantspiss, seder, lær og tobakk. Strukturerte og ungdommelige tanniner kombinert med frisk syre og delikat frukt. Lang sammensatt avslutning. Drikk nå og i fem til syv år fremover. MB                                                 

Chateau Pichon Comtesse de Lalande 1986, Pauillac

Korket (medtatt av Are)

Chateau Figeac 1985, St. Emilion 

Rød med vandig kant. Colafarge. Klassisk med bra struktur. Led nok endel under av at det var pop`n pour.
94 poeng. Medtatt av Are.

Vi hadde denne på vinmøte hos Roar 22.9.11: Oversjøisk burgund i nesa mente Kim ! Jeg gjettet både på Felton Road og tysk spâtburgunder ! Men flere var på østside i Bordeaux. Bjørnebær, tobakk, 5-spice, en utrolig spennende vin. Sømløs og flott. Nå helt uten tanniner og vinen drikker usedvanlig godt. Viser at Figeac fremdeles er en spesiell vin i denne klubben ! Kjøpt på spesialslippet Vika november ifjor ? 96 poeng.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar