torsdag 3. juli 2014

Champagne of the Year 2014

GF 24.5.14
Champagne Cuveè William Deutz Millesimè 1988

Strågul, semimoden med god og pen mousse. Epler, autolyse, klassisk epleskrott, Blanc de Blancs ? Mye energi, skallmaserert munnfølelse med en bitter og kledelig avslutning. Kanskje litt for bitter og vanskelig hale, men det synes jeg ofte 1988 har. Lyse blomster, noe tanniner, stram og ultraklassisk. Utfordrende munnfølelse, en vin for de kresne, men ikke for alle. 94 poeng. Medatt av Are.

Champagne Deutz Blanc de Blancs Brut 1989

Lysere strågul med enda mere epleskrott. Elegant og stålaktig lineær. Syrlig og frisk og den mangler litt på finish. Sjøaroma, Blanc de Blancs ? Floral og saltaktig. Begynnende modning og relativ stram for årgangens litt bløte stil. Sitronskall, kompleks og rik. Champagnen fremstår mere moden enn nr. 1 og således viser de en korrekt årgangskarakter. En stor og deilig champagne og den kan fortsatt lagres. Bedre enn husets toppcuveè !! 94 poeng. Medtatt av Knut.Champagne Cristal 1973, Roederer

Mørkere gylden farge med toner av butterscotch og karamell. En rik og utviklet champagne. Men denne har fremdeles spenst og sitter friskt og lenge i munnen. Fullmoden med bra konsentrasjon. Utvikler seg utrolig godt i glasset. Vinøs, kompleks og spennende. Men bør drikkes nå. Brun frukt er ofte ikke å foretrekke i champagne, men dette var bra ! 96 poeng. CHAMPAGNE OF THE YEAR 2014 !! Medtatt av Øyvind.

Champagne Cuveè William Deutz Millesimè 1988

Lysere strågul og lineær. Virker som den er i et enklere format enn de andre i rekken. 1996 ? Ung og fersk. Beholder friskheten i glasset. Bør fortsatt lagres. 92 poeng. Medtatt av Roar.

Champagne Charlie Brut 1985, Charles Heidsieck

Utviklet stil og en meget god munnfølelse. Semimoden, holder litt igjen og den kan fremdeles lagres. Kompleks og rik, bitter avslutning med sjø og elementer av tang. Endel dosage er det nok, kraftig og voluminøs i stilen og et kledelig snev av oksidative epler. Strukturert og den har noen tanniner bakerst som gjør den til en fabelaktig matchampagne. En stor champagne med en sinnsyk lengde. Pt. mangler den kanskje noen forføriske elememter. Men de vil komme. En meget god flaske og denne virker bedre enn den vi hadde for ett år siden. Jeg trodde dette var en Cristal. Flere hadde denne som den beste champagnen. 96 poeng. Medtatt av Kim.
Comtesse Marie de France Brut Millèsime 2002, Paul Bara

Rik, moden og utviklet. Litt for mye dosage og den mangler endel eleganse. Tydelig eik, Dom Perignon ? Men den er uforløst og bør lagres ytterligere. En toppcuvèe fra en ambisiøs produsent, som prøver vel mye her. Skiller seg ut i rekka. 91 poeng. Medtatt av Lars Ivar.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar