søndag 1. juni 2014

White Wine of the Year 2014 I


GF fredag 23.5.14Batard-Montrachet 2002, Blain-Gagnard 

Litt cheesy småoksidert og gylden på nese. Champagne og nedfallsepler og det modne preget i vinen blir ikke borte. En bra munnfølelse, etter den litt vanskelige nesa. Bra og frisk munn med honningtoner, noe brent premox og smør. Kraftig stil som ikke klarer å overdøve et visst sherrypreg. Personlig synes jeg produsenten ofte mangler eleganse og raffinement. 88 poeng. Are hadde med denne.


Bienvenue Batard-Montrachet 2005, Domaine Ramonet

Glassklar og blek i glasset. Transparent, konsentrert, ren og frisk i munnen. Behagelig Grand Cru følelse i munnen med mye fat og fete toner. Lang ettersmak og vinen kan fortsatt lagres. Litt lukket nå. Men pga. premoxfaren er det vel ingen som tør lagre hvit butgundervin lengre enn 6-7 år ? Spearmint, stram og fin i munnen. Utvikler noen buttery-scotch toner. 95 poeng og WHITE WINE OF THE YEAR 2014 !! Kim hadde med denne.


Criots-Batard-Montrachet 2006, Henri Boillot

Noe undermoden og kjølig frukt. Men samtidig pen gylden strågul og mere citrus enn Ramonet. Litt mindre konsentrasjon og den xtreme syra dominerer. Veldig frisk, noe lukket, litt skarp kant, bør lagres (?) og mangler endel kompleksitet. Lang ettersmak med toast og fat. En veldig god og harmonisk vin. Dette Grand Cru`et ligger i sin helhet i Chassagne Montrachet og det kan merkes. 93 poeng. Knut hadde med denne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar