fredag 6. juni 2014

White Wine of the Year 2014 II

GF fredag  23.5.2014:
Puligny Montrachet 1cru Les Pucelles 2005, D. Henri Boillot

Mere hvite blomster, mere mineralitet og en korrekt Pucelles-typisitet. Noe røkte fattoner, spenstig i munnen med tydelig citrus. Slank som en Pucelles skal være. Flere trodde dette var en Leflaive og det var vel årgangen som spilte litt inn her. Mister litt kompleksitet, men stram og lang i ettersmak. Fokusert med kjølig frukt. Sjø, jordsmonnspreget og med en livlig energi. Kim syntes denne var best. 94 poeng. Roar hadde med denne.Chevalier Montrachet 2004, Domaine Leflaive

Grønn tone med en veldig mineralsk strenghet. Mye svovel som flere reagerte sterkt på. Roar og Kim var først i Chablis ! Citrus og streng i munnen, slank, kalkaktig og frisk. Denne virker yngre enn sine 10 år. Bra konsentrasjon, spennende, men svovelnivået ødelegger.Utvikler seg negativt i glasset og lukter rart etter 1t. Noe endimensjonal etterhvert. Men syrespenstigheten var som et sverdslag. Uheldig flaske eller garderte Leflaive seg for mye mot premox ? 89 poeng. Øistein hadde med denne vinen.

Riesling Morstein GG 2012, Weingut Keller

Tydelig riesling med pære og citrus. Floral med god mineralitet. Aromatisk Riesling-enjoy vin ! Frisk med tyggis og kald jasminte.Transparent samtidig fet i munnen. 2012 er bedre enn 2011 ! Aprikos og mandarin. Deilig vin , men man vinner ikke WWotY med riesling ! 92 poeng. Øyvind hadde med denne vinen.
Corton Charlemagne Grand Cru 2000, Bonneau du Martray

Are prøvde seg også med denne. Premox. Ikke vurdert.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar