søndag 9. februar 2014

Barolo Gran Bussia 2000 Poderi Aldo Conterno

Vinmøte Knut 30.1.14:


Barbaresco Pora 1996, Produttori del Barbaresco


      Moden utviklet kjernefrukt, mørk barbera-aktig med aromaer av modne røde bær, med mørkere bærtoner under, sursøte bær, fast munnfølelse med markante tanniner, litt rustikk og ru i munnen, vinen tørrer i finishen. Savner både kompleksitet og dybde, både på nesa og i munnnen. Litt varm tone og flere trodde denne var 10 år yngre. Overraskende lett munnfølelse. 86 poeng.



Roero Superiore Trinita 1999, Malvira 

      Noe urene aromaer på nesa med røde epler mot nedfallsfrukt, relativ rik, krydder, noe Brunello/sangiovese over dette. Etterhvert litt slapp med eddikstikk, sur søte røde bær og sitrus.
      Bedre i munnen, men dette var sannsynligvis ikke en topp flaske så vanskelig å vurdere. 89 poeng 
8    
      Fra Dn.no i 2013:
      
      Selv om Roero i Piemonte lenge har produsert glimrende vin, var det ikke før på 80-tallet at brødrene Massimo og Roberto Damonte ga området et virkelig godt rykte.


Først ute
Malvirà var en av de aller første i Roero som begynte å tappe de beste vinmarkene for seg. Året var 1999, og Roero kom for alvor på folks lepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar