Vinklubben ble stiftet i Oslo 1988. 8 rhoner. Medlem i Norges Vinklubbers Forbund.
tirsdag 14. februar 2012
Vosne Romanèe 1cru Clos des Reas 2004, Domaine Michel Gros
Medium transparent mørk purpur med vandig kant. Fjøs og utviklede mørke bær i nese, en nydelig markert og tydelig rød burgunder trer fram. Umiddelbar og "upfront" uttrykksfull frukt, nydelig moden og drikker godt nå.
Ingen tydelig grønn 04 karakter, men etter en time kommer en litt undermoden og markert bitter ettersmak. Men ikke skjemmende. I siste nr. av "Livets Goda" mener de at denne "troligen er mogen". Tja, den drikker godt nå, men kan holdes lett 5 år til. En overraskende god 2004 og man fornemmer den solmodne karakteren denne Clos`en får pga de høye steingjerder som omringer og beskytter vinmarken. En solid Vosnèe, god struktur i sunne friske mørke bær. 93 poeng.
Det kan være litt forvirrende med alle Gros`ene i Burgund.
Da farfar Louis døde i 1951, arvet 3 sønner og en datter vinmarkene og eiendommen. En av disse sønnene Jean, fikk 2 sønner og en datter og en av disse sønnene Michel eier idag Domaine Michel Gros. Hans søster Anne-Francoise startet i 1988 sin egen business Domaine A-F Gros (etter at hun giftet seg med Francois Parent i Pommard). Den yngre broren Bernard tok over onkel og tantes vinmarker og eiendommer; Domaine Gros Frères et Soeur.
Clos de Reas er en monopole på 2,12 hektar. Vinmarken er omringet av usedvanlig høye steinmurer og disse beskytter mot kalde vinder. Dette bidrar ofte til en høyere modningsgrad på druene enn andre sammenlignbare 1cru`er i nærheten. Da pappa Jean i 1995 fordelte vinmarkene til sine barn, fikk Michel noen vinranker i Grand Cru`et Richebourg. Han byttet de med sin søster Anne-Francoise slik at han nå eier hele Clos de Reas !
Et godt valg virker det som etter å ha drukket dette glasset !
Fra bloggen rara droppar:
....vinmakaren använder sig av omvänd osmos och bl.a. på så sätt snarare får fram en husstil istället för tydigt avtryck av terrior. Vinmakaren är Michel Gros.
Vi njuter såklart, men en liten tagg i sidan får i alla fall jag och så funderar jag på hur vinet kunnat smaka utan koncentrationsmakeriet?
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar