tirsdag 27. februar 2024

1934 & 1937 Chateau Latour

 Restaurant Panu 22. februar 2024 / Bejing Palace 14. oktober 2023;


"En vinsmaker som ikke gjenkjenner den eksotiske cabernet sauvignon dominante karakteren i Chateau Mouton Rothschild, den svale og smidige elegansen i Chateau Lafite og den robuste stoffligheten i Chateau Latour har er stykke å gå før han kan skryte på seg en detaljert kunnskap om Médoc"

Per Mæleng


Chateau Latour i Pauillac har et fantastisk rykte, ikke minst mht. sin holdbarhet. Legendariske årganger som 1959, 1961 og 1970 får fremdeles ofte panegyriske omtaler, men flaskene fra "off-årganger" imponerer like ofte med fast frukt og god tanninkvalitet. Slottet har en struktur som ingen andre slott og derfor skulle man kanskje tro at +80 år ikke er noe problem mht. lagring på langs. Men slik er det nødvendigvis ikke. 1934 og 1937 skal være de beste årgangene for rød Bordeaux på 30-tallet og dukker av og til opp på vinauksjoner nær deg. Til overkommelige priser. Begge flaskene her viste skjør frukt og vikende robusthet og ingen ytterligere lagring anbefales. 

 

Chateau Latour 1934, Pauillac

Rødbrun svak kant, lær, moderat struktur, drar på seg en aroma av nype og blir volatil og flyktig på nesa. Vinen er moderat på alle måter, holder seg nogenlunde i glasset, men tørker etterhvert ut på  finish. Mangler støttesødme og dybde. Drikk opp. 90 poeng 

Broadbent: "At best *** and not getting any better. Curling like fallen leaves"



Chateau Latour 1937, Pauillac

Svakt parfymert og fragrant på nesa. Pen nese med innslag av tobakk og lær. Relativt klassisk inntil sursøte kirsebær og  tørket frukt tar over i en baroloaktig stil. Holder seg 15 min og deretter drikk opp. 89 poeng

Broadbent: "At best *** not my favourite Latour"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar