Vinmøte hos Roar 1.9.22:
1. Champagne Guy Charlemagne Mesnillèsime Grand Cru 2002
Karakterfull Blanc de Blancs og Mesnil
frukt. Drikker optimalt nå, mange 2002 er langtkomne. Strågul farge, fin
mousse, klassisk snitt, moden frukt, frisk sitrus, innslag av non-malo. Kan fremdeles
lagres. 92-93 poeng
2. Champagne Charles Heidsieck OMA Brut
1996
Mere blå frukt og tørrer endel i finish. Hul
munnfølelse og en fullt moden champagne. Litt blass og sliten, men har
fremdeles en god balanse, eleganse og drikker godt. Holder seg bra, flere 96 er på hell. 91 poeng.
3. Chablis
Premier Cru Monts Mains 2010, Domaine Francois Ravenau
Grønnskjær på farge med innslag av lime og ullsokk, sjø og havbris. Øistein
var raskt på Chablis. En utviklet vin, som i glasset utvikler seg mot slankere bakt
sitron og mere kompleksitet. En deilig vin, men 2010 utvikler seg urovekkende
fort. 93 poeng
4. Batard Montrachet Grand Cru 2012,
Domaine Leflaive
Gylden farge i en utviklet stil med innslag av fjellsmør, karri og bakt sitron.
Etterhvert litt mere epleskrott og kamfer. Dette snev av oksidative epler overskygger
en del og man blir jo veldig opphengt i premox når man får dette. Men vinen er
fremdeles rik og aromatisk i beste Leflaive stil. Tydelig sentralburgundersk,
men ikke åpenbart Grand Cru. Derfor tror vi at dette ikke var en optimal flaske,
der en del frukt er tatt fra den. Men det var stor uenighet rundt bordet. 89-91
poeng
5. Chassagne Montrachet 1cru Les
Ruchottes 2009, Domaine Ramonet
Blomsterhav i nesa, fet og dyr eik
med spearmint og store forhjul. Grand Cru i formatet, her spiller nok den varme
årgangen inn. Alkohol, brenner litt i munnen, rikt krydret, nellikspiker, fatet
overskygger ethvert terroir. Men en
imponerende vin som slår de fleste i en blindsmaking. 90-92 poeng
6. Chablis Grand Cru Les Clos 2010, Vincent
Dauvissat
Steinete, ølmalt, sand, mineralsk så det holder. Noe kledelig oksidasjon som
ofte gjør god Chablis enda bedre. Vinen drikker optimalt nå, med østeremulsjon
og strand. En av de beste Dauvissat smakt og flightens beste vin. 95 poeng
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar